Cimcorp, Sermatech ja muut automaatioyritykset tarvitsevat osaajia - Satakunta - Satakunnan Kansa

”Taantumapelko lisää automaation kysyntää” – Cimcorp, Sermatech ja muut automaatioyritykset tarvitsevat osaajia – Robotiikka-alaa voi opiskella nyt myös ammattikoulussa

Automaatio- ja robotiikka-ala tuo Suomeen kaivattuja vientituloja, investointeja ja työpaikkoja. Ulvilalainen Cimcorp tekee robottijärjestelmiä Bridgestonen ja Michelinin kaltaisille maailman rengasjäteille sekä espanjalaiselle kauppaketjulle. Sen vanavedessä pieneen kaupunkiin on syntynyt jo lähes 40 alan yritystä.

Kirjoittajan mukaan tulevan kasvun pullonkaulana on paheneva osaajapula koulutetuista erityisosaajista. Jokaisen uuden sähkö- tai automaatioinsinöörin löytäminen on kuin pieni lottovoitto satakuntalaisille yrityksille. Arkistokuvassa sähkö- ja automaatioasentaja Jerry Koivula.

5.10.2019 8:00

Sataedun ammatillisessa oppilaitoksessa Ulvilassa toista vuotta opiskeleva Niko Salo aloittaa tänä syksynä automaatio- ja robotiikka-alan opinnot. Suomen robottirannikolla Satakunnassa alaa on voinut opiskella korkeakoulutasolla. Tänä syksynä automaatio ja robotiikka haluttiin voimakkaammin jo varhaisempaan koulutusvaiheeseen ammattiopistoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: