Ely-keskus ja Talent Center tekevät yhteistyötä: vuodessa löydetty 108 työntekijää - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ely-keskus ja headhunting-yritys tekevät yhteistyötä: vuodessa löydetty 108 työntekijää Satakunnan automaatioyrityksiin – kysyntää olisi paljon enemmän

Automaatio- ja robotiikka-alan yritys Cimcorpia työllistää lähivuosina espanjalaisen vähittäiskauppaketjun jättitilaus. Yhtiön toimitusjohtaja Masatoshi Wakabayashi on todennut, että työvoiman saanti Satakunnassa on vaikeaa. Toisaalta työntekijät pysyvät yrityksessä mielellään.

27.6.2019 11:38

Satakunnan automaatioalan yrityksiä vaivaa kova osaajapula. Yrityskeskittymässä oli yli 1 200 avointa työpaikkaa vuonna 2017 ja yli 800 avointa paikkaa vuonna 2018.

Rekrytointitarve on jatkunut suurena tänä vuonna. Esimerkiksi automaatio- ja sähköinsinööreistä ja muista korkeasti koulutetuista osaajista on jatkuva pula.

Ongelmaa pyritään ratkomaan Robocoast Rekryksi nimetyllä työnvälityksen hankkeella, jossa yhteistyötä tekevät Satakunnan ely-keskus, te-toimisto ja yksityinen palveluntuottaja Talent Center.

Talent Center on henkilöstöpalvelutalo, joka on erikoistunut osaajien täsmähakuihin. Se on pyrkinyt löytämään osaajia satakuntalaisiin automaatio-, robotiikka- ja ohjelmointialan yrityksiin.

– Iloksemme myös tuloksia on tullut, sillä huolimatta siitä, että alan osaajista on pulaa koko Suomessa, pilottihankkeen kautta 44 satakuntalaisyritystä on löytänyt tähän mennessä 108 työntekijää, Satakunnan ely-keskuksen ylijohtaja Marja Karvonen kertoo.

Kaksivuotinen hanke on nyt puolivälissä ja sen tavoitteena on löytää satakuntalaisiin alan yrityksiin 200 osaajaa.

Hankkeessa on tähän mennessä käytännössä koettu, että osaajien tavoittaminen on vaikeaa: Satakunnan te-toimisto on ohjannut 577 työnhakijaa hakemaan Robocoastin töitä, mutta heistä on rekrytoitu 37. Osaajat ovat löytyneet pääosin Talent Centerin verkostojen kautta eli headhunting-työllä.

Hakijat ovat pääosin Satakunnasta. Vain 11 hakijaa on rekrytoitu maakunnan ulkopuolelta.

– Satakunnan vetovoima vaikuttaa olevan heikko suhteessa suuriin kaupunkeihin, Satakunnan ely-keskuksen työllisyys, yrittäjyys ja osaaminen -yksikön päällikkö Maija Saari toteaa.

Myös yritysten osaamisvaatimukset ovat korkeita. Työttömien työnhakijoiden osaaminen vanhentuu nopeasti suhteessa työelämän vaatimuksiin. Vastavalmistuneiden osaaminen ei monesti riitä.

Robocoast-rekry sai rahoituksen Esko Ahon Lounais-Suomen positiivisesta rakennemuutoksesta laatiman raportin ja sitä seuranneen Siltasopimus-ohjelman ansiosta.

Lue lisää:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos