Pori: Pormestarimalli syyniin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin johtaminen arvioidaan – Pormestarimalli toden teolla syyniin

14.5.2019 8:33 | Päivitetty 14.5.2019 8:39

Pori

Porin kaupunki käynnistää kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen ehdotuksesta Pori-sopimuksen mukaisen organisaatiouudistuksen vaikutusten ja johtamisjärjestelmän arvioinnin. Asiasta päätti Porin kaupunginhallitus yksimielisesti maanantaina ylimääräisenä asiana. Arvioinnin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä. Selvityksen tueksi ulkopuolinen selvitys tilataan Tamora Oy:ltä.

Arviointi liittyy Pori-sopimukseen, jonka mukaan Porin organisaatiouudistuksen vaikutuksia arvioidaan viimeistään valtuustokauden puolessa välissä vuonna 2019.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Diana Bergroth-Lampisen (sd.) mukaan myös esimiestyössä onnistuminen tulee arvioitavaksi uudessa toimialamallissa.

Arvioinnissa esille nousee myös pormestarimallin toteuttaminen Porissa. Ajankohta on sopiva,​ ​jos seuraavan valtuustokauden alusta halutaan siirtyä nykyisestä kaupunginjohtaja-​ ja toimialajohtajamallista pormestari-​ ja apulaispormestarimalliin tai muuhun nykyisestä poikkeavaan johtamisjärjestelmään.

Arvioinnille asetetaan ohjausryhmä, johon tulee edustus kaikista Porin valtuustopuolueista.

Porin kaupungin johtamisesta ja johtamiskulttuurista on keskusteltu viime viikkoina kiivaasti. Asia nousi esille, kun kaupungin entinen kehittämispäällikkö Timo Aro esitti kritiikkiä kaupungintalon ilmapiiristä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: