Porissa tehtiin yhdessä viikonlopussa yli 80 lastensuojeluilmoitusta - vain 7 näistä oli ensikertalaisia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lastensuojeluilmoitusten määrä räjähti hetkessä Satakunnassa – selvitimme ilmiön taustat: Jarnojuhani, 14, Raumalta: ”Osa vetää kaikenlaista, se on niiden elämää”

Pori Jazzin aikaan tehtiin kyseenalainen ennätys lastensuojeluilmoitusten määrässä. Poliisin autot ja poliisiaseman sosiaalipäivystyksen tilat loppuivat auttamatta kesken valtavan nuorisomassan edessä. Aiemmin jazzviikko on ollut sosiaalipäivystyksessä rauhallista aikaa.

Raumalaiset Jarnojuhani Palomäki, 14, (vasemmalla) ja Tero-Tapani Paavola, 15, eivät olleet kuulleet nuorten päihdeuutisia, mutta tietävät kyllä ongelmasta. – Osa kyllä vetää kaikenlaista aika useasti, se on niiden elämää. Sitten kiusaaminen, se on kyllä kovin tavallista. Vanhemmat kaverit hommaavat ja joissakin paikoissa myydään alaikäisille, Jarnojuhani Palomäki kommentoi. Tero-Tapani Paavola lisää, että nuorille on myynnissä aika yleisesti myös nuuskaa. Käyttäjiä on ja nuuskaa tuodaan Ruotsista. He toivovat, että nuorilla olisi Raumalla enmmän vaihtoehtoista tekemistä ja paikkoja, joihin mennä vapaa-ajalla.

1.8.2019 18:00

Pori, Rauma

Poliisin Porissa jazzviikolla ja Raumalla pitsiviikon pääviikonloppuna tekemät kymmenet lastensuojeluilmoitukset ovat herättäneet runsaasti keskustelua. Lähdimme selvittämään, millaisia tekijöitä ilmiön taustalta löytyy.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos