Pomarkku sai viimein taloussuunnitelman, mitä kuntalaki olisi velvoittanut jo viime vuonna - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pomarkku sai viimein taloussuunnitelman, mitä kuntalaki olisi velvoittanut jo viime vuonna – määrärahat varattiin oman jätevedenpuhdistamon remontin sijaan siirtoviemärille

1970-luvulla rakennettu jätevedenpuhdistamo on selvitysten mukaan palveluksensa jo suorittanut.

30.1.2020 20:24

Pomarkun valtuusto hyväksyi viimein torstaina vuosien 2020–2022 taloussuunnitelman ja vuosien 2020–2024 investointiohjelman. Viimein siksi, että kuntalaki olisi velvoittanut taloussuunnitelman hyväksymistä jo kuluvan vuoden talousarvion yhteydessä, viime vuodenvaihteeseen mennessä.

Paperinivaskojen hyväksymistä viivästytti kunnan jätevesien käsittelyn tulevaisuuden pohtiminen. Valtuusto siirsi niiden käsittelyä, koska se halusi lisää aikaa perehtyä suunniteltuun siirtoviemärin rakentamiseen.

Kunnalla oli alueen jätevesien käsittelyyn kaksi vaihtoehtoa. Pomarkun jätevedenpuhdistamon peruskorjaus maksaisi arviolta vajaat 1,3 miljoonaa euroa ja siirtoviemärin rakentaminen Luotsinmäen puhdistamolle Poriin puolisen miljoonaa euroa enemmän.

Nyt hyväksytyssä investointiohjelmassa määrärahat on varattu siirtoviemärille. Noin 1,8 miljoonan euron määrärahasta puolet on ositettu tälle ja puolet ensi vuodelle. Poriin johtavan yhdysvesijohdon rakentamiselle on varattu samoille vuosille yhteensä 380 000 euroa.

Useampi valtuutettu vaati, että jätevesiasia tuodaan vielä valtuuston käsittelyyn.

– Tämäkin vaihe on vasta se vaihe, mikä antaa valmiudet viedä asiaa eteenpäin. Oletan, että suunnitelmat, mitä on esitetty, pitävät paikkansa, mutta jos hanke eteneekin eri tavalla, meillä pitää olla valmius reagoida siihen, sanoi Janne Päiviälä (kok.)

Valtuuston puheenjohtaja Risto Peltomaa (kesk.) ehdotti, että asiaa valmistelevat toimielimet velvoitetaan toimittamaan valtuustolle tietoa hankkeen etenemisestä. Yksikään valtuutettu ei vastustanut ehdotusta.

– Lopulliset ratkaisut tehdään tuonnempana, kun saadaan lisää tietoa, Peltomaa sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut