Satasairaala: Psykiatrian uudisrakennus sai poikkeusluvan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Melkoinen kesäyllätys: Satasairaala sai poikkeusluvan 50 miljoonan euron jättihankkeelle

Satapsykiatria-uudisrakennus nousee Satasairaalaan Tiilimäelle . Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) järjesti iloisen kesäyllätyksen.

Uusi Satapsykiatria näkyy havainnekuvassa sairaalan vanhan päärakennuksen vieressä ylävasemmalla. Suuret uudisrakennuksen etualalla puolestaan liittyvät Satasairaalan tulevaisuudensuunnitelmiin. Niihin sijoittuisivat kuumasairaala ja poliklinikka.

5.7.2019 11:44 | Päivitetty 5.7.2019 11:52

Sairaalanmäellä on loppuviikosta suorastaan hykerrelty, sillä sosiaali- ja terveysministeriöstä näytettiin vihreää valoa Satasairaalan jättihankkeiden ensimmäiselle suurelle askeleelle.

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt 4.7.2019 poikkeusluvan Satapsykiatrian uudisrakennushankkeelle.

– Yllätyksenä oli se, että päätös saatiin näin nopeasti. Toki odotimme, että vihreää valoa olisi joka tapauksessa näytetty, sillä hankkeemme oli hyvin valmisteltu, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin huollon johtaja Tapio Kallio.

Satapsykiatria-uudisrakennus nousee Satasairaalana Tiilimäelle ja sen tilat tulevat Satakunnan sairaanhoitopiirin omistukseen. Tilat mahdollistavat psykiatrisen hoidon siirtämisen vuonna 1903 käyttöön otetusta Harjavallan sairaalasta muun erikoissairaanhoidon yhteyteen Poriin. Uudisrakennushankkeen varsinaiset rakennusinvestointia koskevat kustannukset ovat yhteensä 50 902 000 euroa.

– Pääsemme nyt valitsemaan suunnittelijoita ja aloittamaan vanhojen rakennusten purkutöitä. Uudisrakennus tulee Satasairaalan kaakkoiskulmaan lentokentän puoleiselle sivulle. Sen tieltä puretaan pois vanha synnytyssairaala ja lastensairaala, jotka ovat valmistuneet vuosina 1970 ja 1982. Purkutyöt voidaan aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

Uudisrakennus on sairaanhoitopiirin valtuuston hyväksymässä investointisuunnitelmassa ja sitä varten on jo varattu suunnitteluraha. Varsinaiset rakennusmäärärahat esitetään tulevien vuosien budjetteihin.

Hankkeelle aiotaan valita arkkitehti elokuun lopussa.

Uudisrakennukseen sijoittuvat vanhuspsykiatrian sisältävät aikuispsykiatrian osastot ja avohoidon toiminnot (Porin alue ja erityispoliklinikat), Porin alueen nuorisopsykiatrian osaston ja avohoidon toiminnot, lastenpsykiatrian osaston ja avohoidon toiminnot, toiminnallisten terapioiden yksikkö, sairaalakoulu, psykiatrian hallinto, tilat lääketieteen ja terveydenhuollon opiskelijoille, tilat tieteelliseen tutkimukseen sekä tilat potilasjärjestöille ja vapaaehtoistoiminnalle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut