Keskustelukooste: ”Perusporilaisiin tutustuminen on vielä tekemättä, mutta toivon, että et pety” - Satakunta - Satakunnan Kansa

”Perusporilaisiin tutustuminen on vielä tekemättä, mutta toivon, että et pety”

Millaista Porissa on asua? Käy lisäämässä kommenttisi keskusteluun.­

1.10.2019 11:10 | Päivitetty 1.10.2019 11:16

Pori

Satakunnan Kansan uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen kertoi kolumnissaan muutostaan Etelä-Satakunnasta Poriin ja ensimmäisen viikon kokemuksistaan karhukaupungin asukkaana. Kolumni herätti vilkkaan keskustelun verkossa.

– Hienoa, että ensivaikutelma on myönteinen, koska Pori tarvitsee juuri nuoria ihmisiä, perheitä lisää. Pori alkaa olla niin vanhenemaan päin, että veronmaksajia on niin vähän. Parjattujen eläkeläisten, työttömien, vammaisten ja vanhusten huoltoon on vaikeaa löytää rahaa, jos nuoret työikäiset lähtevät poispäin, arvioi nimimerkki 70 vuotta Porissa.

– Valittaa voi aina ja kaikesta, mutta missä muualla on näin halpaa ja hyvää. Ei missään, kirjoittaa nimimerkki Repa.

– Tämä on täysin totta, kaikki on lähellä ja halpaa, pohtii nimimerkki 22 vuotta pääkaupunkia nähtynä Kaisa Ylhäisen kolumnia.

– Itse muutin Poriin 5 vuotta sitten rakkauden ja työn perässä ja ensin ihmettelin, mikä asunnossani mahtaa olla vialla, kun sain sen niin halvalla. No eihän siinä mitään vikaa ole, hintataso vain on täällä edullinen. Porissa on myös ihana pyöräillä, kun on tasainen maa ja kaikki paikat on pyörämatkan päässä. Kirjastosta saa uutuuskirjat todella nopeasti, ja kun hankin kirjastokortin niin kirjaston työntekijä toivotti minut tervetulleeksi Poriin. (Olen vaihtanut paikkakuntaa usein ennenkin eikä muissa kirjastoissa tällaista ole tapahtunut) Myös kunnallisen hammaslääkärin särkypäivystykseen, kun soittaa, niin ajan saa jo parin tunnin päähän! Hyvä Pori!! kiittelee nimimerkki Marica.

– Pori on siksi kiva kaupunki, että se on hyvin maalaismainen, juuri asukkaistaan ja heidän perimästään johtuen, arvioi nimetön kommentoija.

Varoittelijoita ja vastakkaisiakin mielipiteitä löytyy.

–  Nää o näitä romantisoijia. Pori on hyvä nuorille, terveille, työssä käyville. Pori on huono vammaisille, eläkeläisille, työttömille ja syrjäytyneille, tylyttää nimimerkki xXx.

– Nuorena voi tältä näyttää, mutta sotepalveluja tarvitsee enemmän tuleekin vastaan ongelmia. Ennen pitkää paljastuu myös, että Pori on ulospäin kaunis, mutta sisältä... pohtii nimimerkki Niin.

– Paras tapa uuteen asuntoon ja paikkakuntaan sopeutumisessa ei välttämättä ole entisen mollaaminen. Jokaisessa paikassa on oma luonteensa, ja tässä tapauksessa perusporilaisiin tutustuminen on vielä tekemättä, mutta toivon että et pety, kirjoittaa nimettömänä pysytellyt keskustelija.

Myös vastakkainen muuttoliike saa kannatusta.

–Elämäni paras päätös oli muuttaa Porista takaisin maaseudulle omaan rauhaan. Ehkä joskus 15 vuoden päästä hommaan kaupunkiasunnon, jos Porissa silloin vielä jotain on, kertoo nimimerkki Tommi.

– Maalta voi käydä kaupungissa töissä. Maaseutua löytyy monesta kaupungista 10–20 km päästä, muistuttaa nimimerkki Mualaine.

Käy lukemassa kaikki kommentit ja kirjoittamassa omasi:

Muutin Poriin ja ällistyin – Tämän opin kaupunkielämästä ensimmäisen viikon aikana

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?