Poliisipartiot puuttuivat jälleen nuorten parveiluun – ”pienimuotoisia autojen kokoontumisajoja havaittiin molempina öinä, pysyivät asiallisina” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisipartiot puuttuivat jälleen nuorten parveiluun – ”pienimuotoisia autojen kokoontumisajoja havaittiin molempina öinä, pysyivät asiallisina”

Arkistokuva.

19.4.2020 10:12 | Päivitetty 19.4.2020 10:13

Pori

Poliisia ovat työllistäneet tänä viikonloppuna niin rattijuopot, itsetuhoiset ihmiset kuin kotihälytykset. Lounais-Suomen poliisi kuvailee viikonloppua tiedotteessaan ”suhteellisen tavanomaiseksi”.

Perjantain ja lauantain välinen yö oli selkeästi vilkkaampi koko alueella kuin lauantain ja sunnuntain välinen yö. Tehtävämäärät eivät poikenneet olennaisesti normaalista viikonlopusta.

Nuorison kokoontumisiin poliisi puuttui koko poliisipiirin, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueella.

– Pienimuotoisia autojen kokoontumisajoja havaittiin molempina öinä. Nämä kokoontumiset pysyivät asiallisina poliisipartioiden valvonnan vuoksi, komisario Kirsi Koskinen kuvailee.

Poliisi on tarkkana nuorten kokoontumisten kanssa erityisesti Porin pääsiäisen kokemusten jälkeen. Joukkokokoontumisten voidaan katsoa vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta koronaviruksen leviämisen vaaran takia, poliisi muotoilee.

Satapäinen nuorisojoukko parveili ja kärhämöi Porissa läpi pääsiäisen – Poliisi hermostui: ”Nyt on mussutusta kuunneltu riittävästi”

Kotihälytysten määrä oli samalla tasolla viime vuoden vastaavaan viikonloppuun verrattuna. Molempina viikonloppuina perjantai-illasta sunnuntaiaamuun koko Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella kotihälytyksiä oli alle 70 kappaletta. Tämä sisältää tehtävät perheväkivallasta, henkilöstä häiriöksi sekä metelistä ilmoittamisen.

Poliisi valvoi ravintoloita viikonloppuna koko poliisilaitoksen alueella.

– Valtiovallan ohjeistukset ovat menneet hyvin ravintoloitsijoille perille ja ruokaravintoloihinkaan ei jääty syömään ostettuja eväitä, vaan ne noudettiin ja syötiin muualla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut