Rakennukset värjäytyvät tänä iltana punaiseen mielenilmauksena - Satakunta - Satakunnan Kansa

Useat rakennukset värjäytyivät punaiseen valoon – Tästä mielenilmauksessa on kyse: ”Olemme putoamassa yhteiskunnan tukiverkosta läpi niin että holahtaa”

Koronakriisi iski voimalla tapahtuma-alaan, ja nyt sen tekijät haluavat tehdä itsensä ja tarpeensa näkyviksi. Myös Porissa ja Raumalla osoitetaan tukea Tapahtumateollisuus ry:n Helsingissä järjestettävälle mielenilmaukselle värjäämällä rakennuksia punaiseksi.

Porin raatihuone sai tiistaina punaisen värin tapahtuma-alan mielenilmauksen vuoksi.

8.9.2020 15:59 | Päivitetty 8.9.2020 22:48

Pori, Rauma

Tapahtuma-alan ammattilaiset osoittavat tänään tiistaina Helsingin Kansalaistorilla ja Eduskuntatalolla mieltä koronakriisin aiheuttaman ahdingon vuoksi.

Tapahtumien puolesta osoitetaan mieltä

Tapahtumateollisuus ry järjestää mielenilmauksen 8. syyskuuta Helsingissä.

Mielenilmauksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota tapahtuma-alan koronarajoitusten seurauksena syntyneeseen ahdinkoon. Lisäksi tapahtuma-alalle peräänkuulutetaan koronakriisistä selviämiseen auttavaa tukipakettia, joka ottaa huomioon alan erityisen kustannus- ja tulorakenteen.

Suomen tapahtumatalot, -tilat ja -toimistot valaistaan mielenilmauksen tueksi punaiseksi tänä iltana.

Myös sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat jakaneet aihetunnisteilla #redalert, #wemakeevents, #pelastetaantapahtumat ja #tapahtumateollisuus punaisia julkaisuja tuen osoituksena.

Tapahtumateollisuus ry:n mukaan koronakriisin vuoksi alalla on nyt 9000 lomautettua työntekijää, 136 000 tilapäistä työntekijää on ilman työtä ja rahallisesti alalla puhutaan yli 1,5 miljardin euron menetyksistä.

Ympäri Suomea valaistaan samalla rakennuksia mielenilmauksen tueksi. Myös Satakunnassa ainakin Porissa ja Raumalla rakennuksia verhoutuu punaiseen valoon alkuillasta alkaen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut