Säkylä julkistaa ensi viikolla säästöohjelman - Satakunta - Satakunnan Kansa

Säkylä julkistaa ensi viikolla säästöohjelman, joka saattaa sisältää myös yt-neuvottelut

Säkylä kunnantalolla riittää pähkäiltävää talousarvion tasapainottamisessa. Arkistokuva.

31.8.2020 19:56 | Päivitetty 31.8.2020 20:01

Säkylä

Säkylä saattaa aloittaa yt-neuvottelut osana kunnan talouden tasapainotusohjelmaa. Toimialajohtajien ja kunnanjohtaja Teijo Mäenpään esitys säästöohjelmasta on määrä valmistua ja julkistaa perjantaina 11. syyskuuta. Kunnanhallitus käsitteli ohjelman alustavaa aikataulua maanantai-iltana.

Päätösehdotus hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Pekka Rautiainen (sd.) esitti, että yt-menettelyn ulkopuolelle rajattaisiin mahdollisuus lomautuksiin ja irtisanomisiin. Seija Muurinen (sd.) kannatti Rautiaista, mutta esitys meni nurin äänin 7– 2.

Toimialajohtajien tulee toimittaa säästöehdotuksensa kunnanjohtajalle viimeistään tämän viikon torstaina. Valtuusto, kunnanhallitus ja lautakunnat saavat aineiston käyttöönsä maanantaina 7. syyskuuta mennessä ja valtuuston iltakoulu perehtyy siihen 8. syyskuuta.

– Aikataulu on tiukka, koska tarvitsisi jo alkaa tekemään talousarviota, kunnanjohtaja Mäenpää kommentoi.

Kunnan asukkaiden ja henkilöstön kuuleminen ja mahdollinen yt-menettely on määrä aloittaa 11. syyskuuta, minkä jälkeen asia menee kunnanhallituksen, lautakuntien ja joiltain osin myös valtuuston käsittelyyn.

Säkylän taseeseen jäi viime vuoden jälkeen vajaat 300 000 euroa ylijäämää, ja kuluvan vuoden talousarvio tehtiin 45 000 euroa alijäämäiseksi. Epävarmuutta talouteen tuo koronapandemia, jonka odotetaan vaikuttavat kunnan talouteen ainakin tänä ja ensi vuonna.

Kunnanhallitus päätti kesäkuussa, että ensi vuoden talousarvion toimintakatteen tulee olla viisi prosenttia pienempi kuin tämän vuoden talousarviossa. Tavoite on erittäin tiukka.

Tämän vuoden talousarvion toimintakate, eli toimintamenojen ja toimintatuottojen erotus, on noin 39,2 miljoonaa euroa, joten siitä pitäisi nipistää liki kaksi miljoonaa euroa.

Menoja on määrä karsia pääosin viranhaltijoiden ja lautakuntien päätöksin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut