Pori Pride tavoittelee jopa tuhatta osallistujaa – kulkueen lisäksi luvassa on myös tapahtumia lapsille ja nuorille - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pori Pride tavoittelee jopa tuhatta osallistujaa – kulkueen lisäksi luvassa on myös tapahtumia lapsille ja nuorille

Porissa järjestetään kahden viikon kuluttua Pori Pride -tapahtuma seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta. Kulkueen ja puistopiknikin lisäksi luvassa on myös tapahtumia lapsille ja nuorille.

Pori Pride -kulkue järjestettiin edellisen kerran vuonna 2013.

1.8.2019 11:00

Pori

Porissa kahden viikon kuluttua järjestettävän Pori Pride -tapahtuman ohjelma on valmistumassa.

Lauantaina 17.8. on luvassa on perinteinen mielenilmausmarssi Porin keskustan halki Kirjurinluotoon sekä piknik-henkinen puistotapahtuma.

Itse asiassa Pori Pride ulottuu koko viikolle. Luvassa on sateenkaarinuorten kohtaaminen ja koulutustapahtuma, sateenkaarikahvila ja lasten oma Pride-henkinen pääkirjastossa. Lapsille on luvassa muun muassa teatteria, rintamerkkien tekoa ja katuliitutaiteilua.

Vanhemmuudesta haaveileville sateenkaariperheille on luvassa Miten lapsia tehdään? -keskusteluhetki kirjaston tiloissa.

Olisi erittäin hienoa, jos poliitikot tulisivat mukaan osoittamaan tukensa tavoitteillemme!

Kahdeksan kysymystä Pori-Pridesta

Vastaajina Pipsa Vannemaa ja Amro El-khatib Pori Pride-työryhmästä.

Kuinka paljon väkeä edellinen Pori Pride keräsi ja mikä on nyt arvio osallistujien määrästä? Onko tarkoitus tehdä tilaisuudesta ”koko kansan juhla” tasa-arvon puolesta?

– Edelliseen, vuonna 2013 järjestettyyn Pori Prideen osallistui noin 300 henkilöä. Nyt tarkoitus on vähintäänkin tuplata kävijämäärä, mutta tavoittelemme tuhatta osallistujaa.

– Pori Pride on ensisijaisesti mielenilmaus tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemassa on vielä paljon saavutettavaa. Pride-liike on lähtenyt liikkeelle 50 vuotta sitten Stonewallin mellakoista, ja me haluamme kunnioittaa näitä juuria ja ihmisiä, jotka ovat taistelleet yhdenvertaisemman maailman puolesta.

– Pori Prideen ovat tervetulleita kaikki, jotka allekirjoittavat meidän periaatteemme. Pori Pride toimii tasa-arvon edistämiseksi erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen parissa, mutta tasa-arvo on meille myös laajemmin tärkeä arvo. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää.

Onko kulkueen reitti jo valmis. Mikä se on?

– Kulkueen reittiä emme turvallisuussyistä paljasta etukäteen.

Helsingin Pridessa myös kirkko osallistui tapahtumaan, entä Porissa?

– Porin alueella on ennenkin järjestetty sateenkaariaiheisia tapahtumia kirkon kanssa. Yritämme tällä hetkellä saada jotain järjestettyä Pori Priden yhteyteen, mutta suunnitelmat ovat yhä hieman avoinna.

Järjestelyissä näkyisi olevan myös Turku mukana. Tuleeko Poriin osallistujia muualta Suomesta, entä kansainvälisesti?

– Pori Priden järjestämisessä on mukana laajasti erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja erilaisilla panostuksilla. Työryhmässä on myös pari henkilöä, jotka ovat myös mukana Turku Priden järjestämisessä. Toivomme tietenkin, että Pori Prideen tulee mahdollisimman paljon ihmisiä ympäri Suomea ja miksei ympäri maailmaakin. Jokaisen yksittäisenkin ihmisen tuki on meille tärkeää.

Miten yhteistyö Porin kaupungin kanssa on sujunut?

– Oikein hienosti! Porin kaupunki on ottanut tapahtumat oikein ilomielin vastaan. Kaupunki on myöntänyt meille myös Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa, jonka avulla tätä tapahtumaa järjestetään.

Pridessa on myös pride-henkinen tapahtuma lapsille. Mikä on lastentapahtuman idea?

– Tapahtuma on erityisesti sateenkaariperheille suunnattu tapahtuma, jonka järjestää Sateenkaariperheet ry:n Porin paikallisryhmä. Porin pääkirjastolla Perheiden Pori Pride -tapahtumassa on tietoa, työpajoja ja muuta mukavaa puuhaa lapsille, perheille ja perheestä haaveileville.

Aiotaanko Pori Pride jatkossa järjestää vuosittain?

– Tähän tähdätään. Tällaisen tapahtuman järjestämiseen tarvitaan kuitenkin paljon resursseja ja tukea.

Helsinki Pridessa oli mukana maan korkeinta poliittista johtoa. Aiotteko haastaa Satakunnan kansanedustajat ja europarlamentaarikot mukaan kulkueeseen ja tilaisuuteen?

– Haastamme kaikki päätöksenteon parissa toimivat henkilöt osallistumaan aktiivisesti tärkeiden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden edistämiseen. Olisi erittäin hienoa, jos poliitikot tulisivat mukaan osoittamaan tukensa tavoitteillemme!

Tekstiä muokattu 2.8. kello 8:34: korjattu virhe esitettyjen kysymysten määrässä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: