Porin älykännykkäkohussa uusi käänne - kaupunginhallitus pistikin asian jatkovalmisteluun - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin älykännykkäkohussa uusi käänne - kaupunginhallitus pistikin asian jatkovalmisteluun

Älypuhelinten hankinnan vuosittaiset kustannukset arvioitiin olevan noin 200 000 euroa vuodessa.

26.4.2019 13:03

Porin kaupungin tiistainen ilmoitus älypuhelinten hankkimisesta työntekijöilleen sai perjantaina takapakkia, kun kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa mobiililaitteiden käyttö- ja hankintapolitiikan uudelleen valmisteltavaksi.

Tiistaina lähetetyn tiedotteen mukaan jokainen kaupungin työntekijä olisi saanut älypuhelimen toukokuusta lähtien vaiheistaen.

– Käytännössä työntekijä saa valita, ottaako hän käyttöönsä noin 200 euron arvoisen kaupungin standardiälypuhelimen vai valitseeko mieleisensä, kaupungin määrittelemää kattohintaa kalliimman älylaitteen, josta hän maksaa hinnan erotuksen kuukausivuokrana palkastaan, perusteli tiistain tiedotteessa konsernihallinnon toimialajohtaja Lauri Kilkku.

Älypuhelinten hankinnan vuosittaiset kustannukset ovat noin 200 000 euroa vuodessa. Hankintaan on varauduttu kuluvan vuoden talousarviossa ja vuoden 2020 taloussuunnitelmassa.

Kaupunginhallituksen mukaan asia vaatii yhtenäisen mobiililaitteiden käyttö- ja hankintapolitiikan, jolloin tarkennettu projektisuunnitelma sisältää projektin taloudelliset vaikutukset kokonaisuudessaan, osallisuus- ja koulutussuunnitelman ja toimialakohtaisen tarvekartoituksen.

Kaupungin perjantaina lähettämän tiedotteen mukaan mobiililaitteiden hankinta on osa uudistusta, joka keskittyy työpäiväkokemuksen kehittämiseen ja koskettaa niin vuorovaikutteista viestintää, työvälineitä kuin työtilojakin.

Porin kaupunkiorganisaatiossa on viisi toimialaa ja kolme liikelaitosta, joissa työskentelee yhteensä 6000 henkilöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos