Luvian verkkoranta: edelleen liikaa bakteereja, uimakielto jatkuu enterokokin takia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Luvian Verkkorannassa edelleen reilusti liikaa bakteereja – uimakielto jatkuu ja tehovalvontaa tehdään loppukesän ajan, myös sinilevää löytyi

Vedestä löytyneiden suolistoperäisten enterokokkien pitoisuus oli edelleen liian suuri. Sinilevien määrä ei vaikuta veden käyttöön uimavetenä.

Verkkorannan uimarannan bakteerisaastumisen alkusyystä ei ole varmuutta, mutta yhtenä mahdollisuutena ovat lintujen jätökset.

2.8.2019 9:45

Luvia

Luvian Verkkorannan uimarannan käyttökielto jatkuu.

Vedestä löytyneiden suolistoperäisten enterokokkien pitoisuus ei täyttänyt Sosiaali- ja terveusministeriön asetuksen mukaista laatuvaatimusta.

Porin ympäristö- ja terveysvalvontayksikön tekemässä mittauksessa löytyi 18 000 pesäkkeen muodostavaa yksikköä (pmy) 100 millilitrassa vettä, kun sallittu määrä on 200 pesäkkeen muodostavaa yksikköä 100 millilitrassa.

Uintikielto jatkuu, koska uiminen saattaa aiheuttaa terveyshaittaa. Rannan tehostettua valvontaa jatketaan loppukesän ajan.

Verkkorannan uimarannan bakteerisaastumisen alkusyystä ei ole varmuutta, mutta yhtenä mahdollisuutena ovat lintujen jätökset. Yleinen uimaranta on toistuvasti menneinä kesinä jouduttu sulkemaan samasta syystä eli suolistoperäisten enterokokki-bakteerien pitoisuuksien kohoamisesta yli säädösrajojen.

Rannalla oli myös vähäisiä määriä sinilevää, Planktothrix-, Aphanizomenon ja Anabaena-sukuun kuuluvia sinilevärihmoja sekä kolonioita.

Sinilevien määrä ei vaikuta veden käyttöön uimavetenä.

Seuraava näyte rannalta haetaan viikolla 33.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos