Pori20-harjoitus näkyy ja kuuluu kaupungin alueella - Satakunta - Satakunnan Kansa

Paikallispuolustusharjoitus näkyy, mutta ei muuta porilaisten arkea – harjoituksen kalustoon ja toimintaan pääsee tutustumaan torstaina

Harjoituksen olennainen osa on viranomaisyhteistyö.

25.2.2020 13:43

Maavoimien järjestämä paikallispuolustusharjoitus järjestään Porin alueella on muun muassa keskustan tuntumassa, Mäntyluodossa, Pihlavassa, Ulasoorissa, Ruosniemessä sekä Ulvilassa. 2.–6. maaliskuuta.

Harjoitus näkyy ja kuuluu kaupungin arjessa, mutta tavalliseen ihmisten arkeen se ei juuri vaikuta muilta osin kuin mahdollisten liikennekatkosten ja pienten äänihäiriöiden verran.

Viisipäiväisen harjoitusosion aktiivisimmat päivät ovat keskiviikko, torstai ja perjantai.

Keskiviikkona harjoitus toimii Porin satamassa Mäntyluodossa, jossa puolustusvoimien lisäksi ovat näkyvästi mukana myös poliisi, rajavartiolaitos ja tulli. Viranomaisyhteistyön harjoittelu on yksi harjoituksen olennaisimmista asioista.

Perjantaina puolestaan harjoituksen päätoimialueena on Porin lentokentän ympäristö.

Harjoitukseen osallistuu noin 500 henkilöä ja 50 ajoneuvoa. Varusmiehiä harjoituksessa on noin 300, reserviläisiä 170 ja puolustusvoimien kantahenkilökuntaa noin 30 henkilöä.

Turvatorstai avaa toimintaa siviileille

Siviileille harjoituksen mielenkiintoisin tapahtuma lienee torstaina 5. maaliskuuta Porin torilla kello 10–14 järjestettävä Turvatorstai-tapahtuma.

Kaikille avoimessa tapahtumassa kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan paikallispuolustusharjoituksen kalustoon ja viranomaisyhteistyöhön.

Harjoitusta voi seurata Porin kaupungin kanavien lisäksi Maavoimien ja Porin prikaatin sosiaalisen median kanavissa asiatunnisteilla #pori20, #paikallispuolustus ja #porpr.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: