Marinin vertaaminen tekstissä Mannerheimiin oli joillekin liikaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Marinin vertaaminen Mannerheimiin oli joillekin liikaa – Satiirisen mielipidekirjoituksen kirjoittaja: ”Halusin antaa lukijoille jotain ajateltavaa”

Niklas Salon mielipidekirjoitus julkaistiin lauantaina 11. huhtikuuta Satakunnan Kansassa sekä printissä että netissä.

12.4.2020 18:04

Pori

Satakunnan Kansan mielipidesivuilla lauantaina (11.4.) julkaistu porilaisen Niklas Salon mielipidekirjoitus on saanut osakseen paljon huomiota verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Mielipidekirjoituksessaan Salo vertaa pääministeri Sanna Marinia koronakriisin johtajana sota-ajan johtajaan Gustaf Mannerheimiin. Tekstinsä loppuosassa Salo revittelee vielä vertauksilla Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong-uniin.

Osalle lukijoista kirjoitus on ollut kova pala. Nimimerkki Tomster kirjoittaa kommentissaan Satakunnan Kansan verkkosivuilla: ”Siis mitä mä just luin? Kun kaikessa toimii hitaammin kuin räkä pakkasella peltikatolla, niin verrataan Mannerheimiin! Anna mun kaikki kestää...”

Monella on myös ollut vaikeuksia hahmottaa, että kirjoitus on Satakunnan Kansan lukijan, porilaisen yksityishenkilön kirjoittama mielipideteksti. Tästä käy esimerkiksi nimimerkin Lalli kommentti: ”Kyllä nyt meni juttu yli hilseen. Hallitus ja pääministeri ovat kaatuneet tilanteesta toiseen. Päätöksenteko on ollut sekavaa ja tempoilevaa. Sotkuja on syntynyt toisensa perään. Toimittaja ampuu nyt pahasti yli.”

Mielipidekirjoittajaa huvittaa

Soitimme tekstin kirjoittaneelle Niklas Salolle ja kysyimme, millä mielellä hän on lukenut ihmisten reaktioita.

– On ollut hyvin huvittavaa lukea niitä kommentteja. Minusta tuntuu, että osa on vaan lukenut otsikon, Salo sanoo.

Salo on tietoinen, että kirjoitukseen on tullut paljon kommentteja, mutta se, kuinka laajalle kirjoitus on levinnyt esimerkiksi Twitterissä ja Facebookissa, tulee hänelle yllätyksenä.

Somessa kirjoitusta on tulkittu muun muassa virheellisesti ”lehden näkemykseksi” tai propagandaksi. Nämä käsitykset naurattavat Saloa.

– Ei se nyt ainakaan lehden kirjoitus ollut eikä se ollut propagandaakaan, Salo sanoo.

Toisenkinlaisia kommentteja on tullut. Nimimerkki JJ kirjoitti: ”Hyvin kirjoitettu juttu. Kommenteista päätellen jutun sarkasmi ei auennut valtaosalle.”

Tällaisesta palautteesta Salo on hyvillään.

– Kyllä minun täytyy sanoa, että kun kirjoitin sen, niin halusin antaa lukijoille jotain ajateltavaa. Tykkään kirjoittaa ja yleensä käytän ylisanoja, sarkasmia ja mustaakin huumoria.

Kirjoituksen kommentoijista löytyy niitäkin, jotka arvostavat tekstiä. Esimerkiksi nimimerkki Kullaan kunkku kommentoi: ”Saako tähän keskusteluun osallistua, jos pitää satiirista? Kimin marssittaminen näyttämölle oli tuoreudessaan nerokasta. Tähän eivät ole iltapäivälehtien skribentit venyneet. Suosittelen kirjoittajan nostamista mielipidesivulta kolumnistiksi.”

– Kun kirjoitin, että ainoastaan Kim Jong-un on Marinia etevämpi, niin ajattelin, että yksinkertaisempikin ymmärtää, etten ole ihan haudanvakava siinä, Salo sanoo.

Vaikka Salo myöntää kirjoittavansa satiirisesti, hän haluaa lisätä, että kirjoituksen alun kehu Marinia kohtaan oli vilpitön.

– Olen oikeastikin sitä mieltä, että Sanna Marin on johtanut Suomea koronakriisissä hyvin.

Lue tästä Salon kirjoitus:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut