Jyrki Kangas 1944-2020 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kangas nosti 75-vuotisjuhlansa pääosaan Itämeren, terveiset Basfille ja Fortumille: Varokaa tätä miestä

Jyrki Kankaan 75-vuotisjuhla Puuvillan kauppakeskuksessa tammikuussa 2019 oli todellinen kansanjuhla.

28.2.2020 10:31

Jyrki Kangas paneutui viime vuosinaan täydellä sydämellä luonnonsuojeluun. Kun Kangas, Fortumin tuhkanpesulaitoksen sinnikäs vastustaja ja Puhtaan meren puolesta -yhdistyksen puheenjohtaja, tammikuussa 2019 täytti 75 vuotta, Itämeren suojelu oli vahvasti esillä.

Kankaan syntymäpäivät pidettiin Puuvillan kauppakeskuksessa ja juhlista tuli kansanjuhlat. Itämeren asiaa siivitti paneelikeskustelu, jota veti Ylen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Paneelikeskustelijoiden joukosta puuttuivat akkumateriaalitehdas Basfin ja Fortumin edustajat. Mutta heidät kyllä muistettiin.

–  Paneelin vetäjä, Ylen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen lähettikin Basfille ja Fortumille terveisiä Jyrki Kankaan aktiivisuudesta. Varokaa tätä miestä, kirjoitti Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi kolumnissaan (19.1.19).

Kun Jyrki Kangas päätti jotain täydestä sydämestään, se piti. Hän oli Itämeren puolustaja viimeiseen saakka. Kuva on otettu Kallosta tammikuussa.

Puhtaan meren puolesta -yhdistys sai tilaisuudessa vetoapua myös erittäin korkealta taholta. Presidentti Tarja Halosen juhlapuhe käsitteli lähes yksinomaan Itämeren suojelua.

– Kankaan syntymäpäiväjuhlat olivat hankala asia myös Porin ja Harjavallan kaupungeille. Molemmat kaupungit ovat ajaneet vahvasti tehdashankkeita, joita on perusteltu muun muassa työllisyysvaikutuksilla. Juhlassa ei kummankaan kaupungin edustajia näkynyt. Toki presidentti Halosen seurueelle ja Kankaalle tarjottiin lounas Porin kaupungintalolla, kirjoitti Lähdeniemi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: