Antti Rinne kuvaa Mikko Elon toimintaa toimittajaa kohtaan lokakampanjaksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Antti Rinne kuvaa Mikko Elon toimintaa toimittajaa kohtaan lokakampanjaksi

75-vuotias Mikko Elo on viime aikoina tuonut Nato-kriittisiä mielipiteitään julki Vastavalkea-verkkolehdessä. Samaisella nettisivustolla puolustetaan MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia.

27.8.2018 16:15 | Päivitetty 27.8.2018 18:29

Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Antti Rinne tuomitsee selkein sanoin porilaisen ex-kansanedustaja Mikko Elon toiminnan toimittaja Jessikka Aroa kohtaan.

Yleisradion toimittaja Aro voitti vuoden 2015 Bonnierin journalistipalkinnon juttusarjasta Venäjän trollit Suomessa, minkä jälkeen hän joutui Venäjä-mielisten trollien häirinnän kohteeksi.

Parhaillaan Aro vaatii oikeudessa MV-sivuston tekijöiltä yhteensä noin 140 000 euron korvauksia vihakampanjasta, jonka kohteena hän oli.

Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa MV-lehden perustajaa Ilja Janitskinia koskevassa juttukokonaisuudessa syyskuun lopussa.

Valtiopäiväneuvos Elo julkaisi Facebook-sivuillaan sunnuntaina uudelleen neljä vuotta vanhan kirjoituksensa, jossa hän arvosteli Yleisradiota Venäjän trollien kartoittamisesta. Työtään varten Aro oli ilmoittanut tietyksi ajaksi puhelinnumeron.

Blogin vuoksi Aro alkoi saada soittoja Venäjän trolleiksi ilmoittautuvilta.

Syntyneessä kiivaassa Facebook-keskustelussa Elo vertasi Aron toimintaa "entisen DDR:n menetelmiin, jossa naapuritkin ilmiantoivat toisensa".

Elon mukaan Aron menetelmällä ei ollut sananvapauden kanssa mitään tekemistä vaan päinvastoin oli tarkoitus rajoittaa sananvapautta.

Aron mukaan Elo valehtelee ja häiriköi.

–Esimerkiksi eilisen ja tämän päivän aikana Elo on tehnyt jo neljä törky- tai valhepostausta Faceen. Elo pyrkii vaikuttamaan minun työhöni ja toimintaani toimittajana. Lisäksi hän usuttaa seuraajiaan tekemään lokakirjoittelua minusta, kirjoittaa Aro.

Elon Facebook-sivun kommenteissä Arosta levitettiin MV-lehden linkkejä sekä MV-lehteen pohjautuvia "tietoja".

Puheenjohtaja Rinne kääntyy kiistassa selkeästi Aron puolelle toteamalla, että Mikko Elon toiminta ei edusta puolueen arvoja ja linjaa. Rinteen mukaan vapaa ja riippumaton media on länsimaisen demokratian perusedellytys.

Jatkotwiitissään Rinne lisää, että kenenkään ei pidä joutua kestämään törkyä.

–Ei varsinkaan niiden, jotka tekevät työtä vapaan, demokraattisen ja avoimen yhteiskunnan puolesta - ja puolustavat kaikkien ihmisten vapautta ja oikeuksia. Riippumaton media varmistaa sen, että fakta voittaa valheen.

Juttua muokattu 27.8.2018 kello 18.28. Mikko Elo on valtiopäiväneuvos, ei valtioneuvos kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos