Speakers Corner toi lavalle tutut puhujat - Satakunta - Satakunnan Kansa

Speakers Corner toi lavalle tutut puhujat – Jyrki Kangas vaati puhdasta merta ja Nukkuvien puolue oli taas poistouhan alla

Jyrki Kangas puhui Fortumin tuhkanpesulaitoksesta ja merien puhtaana pitämisestä.­

20.7.2018 13:00

Suomi-Areenan tämän vuoden uutuus Speakers Corner houkutteli paikalle muun muassa ne, joille ei muuten suunvuoroa heltiäisi.

Speakers Cornerissa lava on vapaa kenelle tahansa. Moni puhujista oli kuitenkin entuudestaan tuttuja julkisten puheenvuorojen käyttäjiä.

Perjantain aamupäivässä lavalle kiipesi esimerkiksi Jyrki Kangas, joka puhui puhtaan meren puolesta ja Fortumin suunnittelemaa tuhkanpesulaitosta vastaan.

–Julkinen mielipide on kantava voimamme, Kangas totesi.

Puheenvuorojen kesto oli rajattu kolmeen minuuttiin. Juontaja, toimittaja Saara Rantanen piti aikamääreestä tarkasti kiinni.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Nukkuvien puolueen väki joutui laittamaan banderollinsa piiloon.­

Suomi-Areenassa huomiota herättänyt Nukkuvien puolue oli myös paikalla. Järjestyksenvalvoja joutui huomauttamaan heidän banderollistaan. Sen katsottiin olevan oman agendan tuputtamista.

Pian banderollin kasaan laittamisen jälkeen Nukkuvien puolueen aktiivi Petri Hirvimäki käsitteli kolmeminuuttisessaan sitä, kuinka Suomi on ylipolitisoitunut ja puolueet pelaavat väärää peliä.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Nukkuvien puolueen Petri Hirvimäki tituleerasi itseään Suomi-Areenan tunnetuimmaksi tontuksi ja penäsi punaisen ja valkoisen Suomen vastakkainasettelun lopettamista.­

Suomi Ensin -liikkeen mielenosoittaja-aktiivi Marco de Wit puhui Tiibetistä ja kansanmurhista. Lisäksi hän otti puhelimellaan videokuvaa tapahtumasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?