SK etsii harmaantuneita, jotka lakkasivat värjäämästä hiuksiaan koronavuonna - Satakunta - Satakunnan Kansa

Oletko hylännyt hiusvärin ja antanut harmaiden kasvaa korona-aikana? SK etsii nyt tuoreita satakuntalaisia hopeahapsia

Koronarajoitukset sulkivat kampaamoita maailmalla esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Tästä seurasi harmaiden hiusten esiin kasvattamista esittelevien sosiaalisen median tilien hyöky. Niitä löytyy Instagramista esimerkiksi tunnisteilla #greyandyoung ja #silversisters. Arkistokuva.­

28.10. 13:50

Koronarajoitukset kavensivat keväällä elämänpiiriä ja säikyttivät varomaan ihmiskontakteja niin, että monet jättivät myös kampaajalla ja parturissa käymisen.

Maailmalla rajoitukset olivat paikoin niin kovia, että kampaamot sulkeutuivat. Näin tapahtui ainakin osassa Yhdysvaltoja ja Ranskaa.

Jos omatoimiseen leikkaamiseen ja värjäämiseen ei halunnut turvautua, oli ainoana vaihtoehtona antaa hiusten kasvaa luonnontilassa.

Kesän aikana sosiaaliseen mediaan alkoi syntyä tilejä, joilla noin 25-50-vuotiaat raportoivat harmaiden hiusten esiinkasvatusprojekteistaan. Tilejä löytyy esimerkiksi tunnuksilla #greyandyoung ja #silversisters.

Osaa kannustivat etätyöt, joiden takia ei juuri tarvitse näyttäytyä ihmisten ilmoilla. Toisille päätös katkaista värikierre oli helpotus niin taloudellisesti kuin ajankäytöllisesti. Jotkut kokivat tilanteen mahdollisuudeksi vapautua ulkonäkönormeista.

Kannustiko korona-aika sinua kasvattamaan harmaat hiukset esiin? Mitä vaikutuksia tai seurauksia olet huomannut sillä olleen? Ota yhteyttä elina.valkonen@satakunnankansa.fi ja kerro meille lyhyesti kokemuksestasi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?