Vuoden museota johtava Juhani Ruohonen iloitsi kutsusta Linnaan : Museolla on tärkeä rooli luotettavan tiedon jakamisessa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vuoden museota johtava Juhani Ruohonen iloitsi kutsusta Linnaan : Museolla on tärkeä rooli luotettavan tiedon jakamisessa

Satakunnan museon johtaja Juhani Ruohonen juhli presidentinlinnassa vaimonsa Sila Ruohosen kanssa

6.12.2019 19:49 | Päivitetty 6.12.2019 20:00

Toukokuussa vuoden museoksi valittu Satakunnan museo sai jälleen ansaittua kunniaa, kun museojohtaja Juhani Ruohonen juhlii vaimonsa Silja Ruohosen kanssa itsenäisyyspäivää Linnan juhlilla.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen Linnan juhlilla. Toivottavasti ei kuitenkaan viimeinen. Olen todella ylpeä kutsusta ja se varmasti liittyy juuri tuohon Vuoden museo -titteliin, Ruohonen iloitsee.

Suomen museoliiton jakama tunnustus on museoalan merkittävin palkinto. Satakunnan museon palkitseminen perustui pitkäjänteiseen ja laadukkaaseen alueelliseen toimintaan.

Ruohonen toteaa, että museolla on merkittävä kytkös myös Linnan juhlien teemaan.

– Museollahan on tärkeä rooli luotettavan tiedon jakamisessa.

Illan emäntään, Jenni Haukioon, Ruohonen on tutustunut aiemmin tänä vuonna Satakunnan kirjallisen kerhon Nortamo-palkinnon jakamisen yhteydessä.

– Haukiosta jäi oikein positiivinen kuva. Huomasin, että hän tuntee kirjallisuutta ja seuraa siihen liittyviä ajankohtaisia uutisia, Ruohonen kehuu.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos