HS: Jussi Hakulisen kappaleita ei saa esittää Olli Lindholmin muistokonsertissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

HS: Jussi Hakulisen kappaleita ei saa esittää Olli Lindholmin muistokonsertissa

Jussi Hakulinen tuli tunnetuksi yhtenä Yö-yhtyeen alkuperäisjäsenistä.

4.4.2019 9:11 | Päivitetty 4.4.2019 9:48

Yö-yhtyeen suurimpia hittejä kirjoittanut Jussi Hakulinen on saanut tahtonsa läpi. Jos helmikuussa sairauskohtaukseen kuolleen laulajan Olli Lindholmin muistokonserttien järjestelyissä ei noudateta Hakulisen toiveita, niissä ei kuulla myöskään hänen laulujaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Lindholmin muistokonsertit järjestetään Porin Isomäki-areenalla 10. toukokuuta ja Tampere-talon isossa salissa 11.–12. toukokuuta. Yön kosketinsoittaja Mikko Kangasjärvi kertoo, että alun perinkin näihin konsertteihin oli tarkoitus ottaa mukaan vain kaksi Hakulisen tekemää kappaletta.

Hakulinen pitää asiaa käsiteltynä.

– Pahinta, mitä organisaatio teki, oli ylimielinen asenne ja yksilön oikeuksien polkeminen väärin tiedoin, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Hakulinen on aiemmin sanonut, että esityslupa hänen hitteihinsä tulee, jos kaikki muistokonsertin tuotot menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen. Myös Olli Lindholmin lasten tukeminen kiinnostaa Hakulista.

Hän jatkaa oikeuksiensa puolustamista myös muilla rintamilla. Suomalaisessa kevyessä musiikissa on totuttu siihen, että uudelleensovituksia tehdään vapaasti. Sovitukseen merkitään alkuperäissovittaja ja sille taholle tilitetään myös korvaukset, ellei uudelleensovituslupaa tule.

Käytäntö oli lainvastainen. Hakulinen riitautti asian, kun Joutsenlaulu käytettiin pätkittynä Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2017.

Vuonna 2018 Hakulinen sai Opetus- ja kulttuuriministeriön Tekijänoikeusneuvostolta kannanoton Joutsenlaulu-sovituksesta Vain elämää -ohjelmassa. Tekijänoikeusneuvoston kanta rohkaisi Hakulista ja hänen lakimiestään viemään asian markkinaoikeuteen, jossa valmisteleva käsittely alkaa 6. päivä kesäkuuta.

Hakulinen kertoo lehdelle, että asiasta tarvitaan ennakkotapaus, joka voi auttaa koko alaa tervehdyttämään käytäntöjä lakien ja sopimusten mukaisiksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut