Hinnerjoen Matkabaarissa on Euroviisujen semikisastudio - Satakunta - Satakunnan Kansa

Verhot vaihtoon! Satakunnan Kansa seuraa Hinnerjoen Matkabaarin semikisastudiossa, miten oman kylän poika Darude pärjää

Sarita Lääti oli kuukauden ikäisen poikansa kanssa moikkaamassa emäntää Matkabaarissa Hinnerjoella. Kuvassa oikealla baarin omistaja Henna Pohjalainen.

14.5.2019 6:00 | Päivitetty 14.5.2019 7:25

Euran Hinnerjoella eletään vahvaa euroviisuhuumaa, kun kylän oma poika Ville Virtanen eli Darude edustaa Suomea kevään Euroviisuissa.

Suomen pääsy finaaliin selviää tiistaina ensimmäisessä semifinaalissa, jolloin Hinnerjoen Matkabaarissa järjestetään Euroviisujen semikisastudio.

Hinnerjoki sijaitsee Eurassa, Satakunnan ja Varsinais-Suomen rajamailla. Se selittää ehkä osaltaan lounaissuomalaisen riehakkuuden, jolla omistaja Henna Pohjalainen valmistautuu tulevaan riehaan.

– Olen juuri silittämässä verhoja. Myös ikkunat pistää pestä, sillä siistiä täytyy olla. Me olemme hieman jäykkää kansaa, mutta eiköhän tässä ole vielä kaikilla hauskaa.

Hinnerjoen kylällä sijaitsevaa Matkabaaria voi kutsua todelliseksi retrobaariksi. Baari-kahvilan toiminta alkoi jo ennen sotia. Pohjalainen on toiminut paikan omistajana kahteen otteeseen 1973–1981 ja vuodesta 1996, joten Ville Virtanenkin on tullut tutuksi ajoilta, jolloin hän oli pelkkä Ville.

– Hän käy yhä täällä silloin tällöin, sillä hänen isänsä asuu ihan lähistöllä. Viimeksi Ville kävi täällä poikansa kanssa.

Nuokkarin ikkunaan on taiteiltu pientä mainosta oman kylän pojalle.

Sen verran spesiaalitapahtumasta on kuitenkin kyse, että Hinnerjoelta kotoisin oleva uusikaupunkilaisen Bar m’Ukin ravintoloitsija Antti Rautala toimii illan baarimikkona.

Tieto Hinnerjoen euroviisutilaisuudesta on saavuttanut myös itse illan tähden eli Daruden. Tämä on peukuttanut sydämellä sosiaalisessa mediassa tilaisuutta ja onpa kommentoinut asiaa myös videolla. Siinä hän kertoo olevansa juuri miksaamassa tietokoneen kanssa samalla kun napsauttaa viisukappaleensa Look awayn soimaan.

Darude myös lupaa tekevänsä parhaansa, josko Israelista pystytään ottamaan video tai livekoodi suoraan Hinnerjoelle.

Darude kamppailee finaalipaikasta 14.5.

Henna Pohjalainen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: