Pori Jazz ei aio höntyillä uuden toimitusjohtajan valinnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pori Jazzin hallitus kokoontui samaan tilaan ensi kertaa kohun jälkeen – uuden toimitusjohtajan palkkauksessa ei aiota nyt höntyillä

Pori Jazz 66 ry:n hallituksen puheenjohtajan Hannu Jaakkolan mukaan hallitus on katsellut peiliin.­

19.6.2018 19:42

Pori Jazz 66 ry:n hallituksen kesäkuu on ollut monta kertaa vauhdikkaampi kuin hallitus itse olisi halunnut.

Hallitus kokoontui juhannusviikolla ensi kertaa samaan tilaan Ruotsala-kohun jälkeen. Kokouksen järjestäminen ei liittynyt itse kohuun, sillä aikataulu oli sovittu jo paljon aikaisemmin. Asialista sen sijaan meni täysin uusiksi.

–Meidän piti tässä kokouksessa perehdyttää uutta toimitusjohtajaa, mutta se ei nyt ollutkaan ajankohtaista, hallituksen puheenjohtaja Hannu Jaakkola totesi.

Perehdyttämisen sijaan kokouksessa käytiin läpi uusia toimitusjohtajaehdokkaita. Jaakkolan mukaan uutta rekrytointia ei ole näillä näkymin tarvetta järjestää.

–Tuollainen julkisuus ei tietenkään ole millään lailla hyväksi, mutta sen verran markkinointia tämä meille oli, että työhakemuksia on tipahdellut vähän jokaisen hallituksen jäsenen sähköpostiin. Joukossa oli muutamakin erittäin mielenkiintoinen nimi.

Nimiä Jaakkola ei tässä vaiheessa luonnollisesti paljasta, eikä uutta toimitusjohtajaa muutenkaan aiota nimittää kovin nopealla aikataululla, vaikka uudelle toimitusjohtajalle olisi voinut olla tärkeää päästä verkostoitumaan jo tämän vuoden festivaalilla.

–Siltä osin tilanne on kyllä jo menetetty ja kun vielä tiedetään, että suomalaisittain heinäkuu on hankalaa aikaa, niin emme aio nyt asian kanssa kiirehtiä.

Todennäköisesti toimitusjohtajan nimitys menee jopa syyskuulle saakka.

–Meidän kalenterissamme elo-syyskuu on aika hiljaista aikaa muuten kuin artistihankinnan kannalta, joten senkään takia ei suurta kiirettä ole.

Kokouksessaan hallitus pohti myös omaa asemaansa. Toimitusjohtajavalinta ei tunnetuista syistä mennyt putkeen, mutta Jaakkolan mielestä aika vaikeaa olisi ollut tehdä mitään toisinkaan.

–Peiliin olemme katsoneet ja miettineet sitä, mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Mielestäni olemme kuitenkin toimineet toimitusjohtajan palkkaamisessa niin kuin niissä yleensä toimitaan.

Mahdollisia vaihdoksia hallituksessa on joka tapauksessa luvassa yhdistyksen syksyllä olevassa kokouksessa.

–Asia menee niin, että meiltä on kaksi henkilöä erovuorossa vuosittain. Eli kolmessa vuodessa meistä eroon pääsee joka tapauksessa, Jaakkola naurahti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?