Vuonna 1978 Baccara vaatii suoraa lentoa Köyliöön - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vuonna 1978 Baccara vaatii suoraa lentoa Köyliöön

5.4.2016 15:51

Tänään julkistettiin tieto, että männävuosien hittibändi Baccara esiintyy Porissa Kirvatsin Jytässä tänä vuonna. Baccara on kuitenkin vieraillut Satakunnassa aiemminkin. Köyliön Lallintalolla 1978 koettiin diskon huumaa, kun Baccara veti siellä keikan.

Kulttuuripersoona Johnny-Kai Forssell oli toimittajana paikalla maaliskuussa 1978, kun discoduo saapui Helsinki-Vantaan lentokentälle. Mukana olivat myös Suosikin päätoimittaja Jyrki ”Jyräys” Hämäläinen ja sen hetken kuumin tiskijukka Osku Wilska.

Kun Baccarat saapuivat, he olivat ärtyneitä ja väsyneen oloisia maailmantähtiä, ja vaativat heti ensimmäiseksi jatkolentoa Helsinki-Vantaalta Köyliöön. Tämä ei tietenkään ollut mahdollista. Vastaanottoporukka ehdotti, että mennään autolla.

– Ei kelvannut pikkuisen lommoinen mersu, vaan vähimmäisvaatimus oli iso musta Cadillac, Forssell muistaa.

Kolmen auton letka lähti kohti Köyliötä, ja kaikkitietävä Wilska ehdotti oikotietä. Oikaisuyritys päättyi maatilan pihaan, jossa jättimäistä Cadillacia yritettiin sitten saada kääntymään.

– Sieltä tuli valtavissa navettasaappaissa, liina päässä ja heinähanko kädessä hyvin kiukkuinen emäntä, ja karjui, että ”mustalaisämmät pois mun pihalta!” Tummempi Baccara kysyi minulta murteellisella englannillaan, miksi rouva oli niin vihainen. En keksinyt mitään, niin sanoin, että häntä harmitti kun hän ei ollut saanut lippua Lallintalolle.

Lopulta Köyliöön kuitenkin päästiin. Paikalliset yhdistykset olivat järjestäneet kunniakujan, jossa oli huoveja pitkävartisine kirveineen. Baccarat eivät millään halunneet tulla ulos autosta, he huusivat vain jotain terrorista. Puhumalla tilanne kuitenkin laukesi, ja lopulta päästiin Lallintalolle.

Itse keikasta Forssellilla ei ole juuri kerrottavaa. Hän ei nimittäin päässyt sisälle.

– Keikka oli tiukasti myyty yhdelle aikakauslehdelle, ja siellä oli ovella gorillat vahtimassa, että muiden tiedotusvälineiden edustajat eivät pääse sisään.

Elokuussa Kirjurinluodossa Forssell aikoo korjata asian.

– Olen eturivissä ja aion käyttää kaikki kuuluisat puhetaitoni kerjätäkseni backstagelipun. Pääsisin hakemaan nimmarit ja ottamaan pönötyskuvan.

Mutta miten oli mahdollista, että vuonna 1978, kun Baccarat olivat suosionsa huipulla, he olivat suostuneet esiintymään piskuisessa Köyliössä?

– Sen jälkeen, kun Rolling Stones esiintyi Yyterissä vuonna 1965, olen uskonut, että kaikki on mahdollista. Ja Lallintalo on iso paikka. Ohjelmamyyjämogulithan silloin käyttivät paljon sanontaa, että ”money talks ja bullshit works”.

Oikaisu: Ohjelmamyyntimogulien sanonta oli tässä uutisessa aiemmin virheellisesti muodossa ”money talks ja bullshit walks”. Oikea muoto on korjattu uutiseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: