PS-nuorten johdosta lähtee kaksi varapuheenjohtajaa – "Nuori kansallismielinen ei voi enää vaikuttaa" - Satakunta - Satakunnan Kansa

PS-nuorten johdosta lähtee kaksi varapuheenjohtajaa – "Nuori kansallismielinen ei voi enää vaikuttaa"

Toni Jalonen on toiminut Satakunnan perussuomalaisten nuorten toiminnanjohtajana.

25.2.2020 18:39 | Päivitetty 25.2.2020 21:04

Perussuomalaisten nuorten toisena varapuheenjohtajana toimiva Toni Jalonen ilmoittaa, että on jättänyt järjestön hallitukselle eroilmoituksen tehtävästään. Syyksi hän sanoo puolueen johdon luottamuspulan häntä kohtaan.

– Päätökseni oli pitkän harkinnan tulos ja siihen vaikutti moni asia, viimeisimpänä Virossa pitämästäni puheesta noussut kohu ja vahva reaktio puolueen taholta, Jalonen perustelee tiedotteessa eroaan.

Jalonen nousi maanantaina otsikoihin, kun julkisuuteen tulivat hänen puheensa Virossa pidetyssä Etnofutur-konferenssissa. Jalonen kertoi olevansa "etnonationalisti, traditionalisti ja fasisti". Emopuolue ilmoitti harkitsevansa Jalosen erottamista.

Samassa tiedotteessa perussuomalaisten nuorten kolmas varapuheenjohtaja Tomer Souranto ilmoitti myös eroavansa tehtävästään. Hän ilmoittaa syyksi sen, että puolue ja media ovat kohdelleet Perussuomalaisia Nuoria epäoikeudenmukaisesti.

– Perussuomalaiset nuoret ole enää kanava, missä nuori kansallismielinen voisi vaikuttaa, perustelee Souranto.

PS-nuoret on ollut kahnauksissa emopuolueen kanssa aiemminkin. Osa nuorisojärjestön jäsenistä kannattaa avoimesti muun muassa etnonationalistista-aatetta, joka on radikaali nationalismin muoto.

Uutista on oikaistu 25.2. kello 21.01: Kuvatekstissä mainittiin virheellisesti, että Toni Jalonen olisi toiminut Satakunnan perussuomalaisten sihteerinä. Tämä ei pidä paikkaansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: