Koronakriisi on ajanut matkailualan ahtaalle Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Koronakriisi ajoi satakuntalaiset matkailuyrittäjät ahtaalle – kolme neljäsosaa kyselyyn vastanneista kertoo, että kassatilanne on heikko tai kriittinen

Yyterin hellelauantai toi sannoille tuhansien ihmisten vyöryn. Rantavahti Sami Laivonen teki välillä tarkastuskäyntejä auringonottajien keskuuteen.

1.7.2020 12:18

Satakunta

Satakunnan ammattikorkeakoulun (Samk), Satakunnan Matkailuyrittäjien ja Satakuntaliiton toteuttama kyselytutkimus paljastaa, että koronakriisi on ajanut satakuntalaiset matkailuyrittäjät ahtaalle.

Kysely toteutettiin verkossa 12.–25. toukokuuta ja se oli jatkoa maaliskuun puolessa välissä toteutetulle tutkimukselle.

Kyselystä selviää, että koronakriisin vaikutukset tuntuvat matkailuyrityksissä muun muassa varausten peruutuksina ja kysynnän loppumisena. Noin kolme neljäsosaa kyselyyn vastanneista kertoi, että yrityksen kassatilanne on toukokuussa heikko tai kriittinen.

Yli kolmasosa yrityksistä on lomauttanut henkilökuntaa, perunut rekrytointeja tai neuvotellut pidennystä maksuaikoihin, Samkin tiedotteessa kerrotaan.

Yli puolet yrittäjistä uskoo, että tilanne normalisoituu vasta vuoden 2021 aikana. Useampi kuin joka neljäs vastaajista on kehittänyt uutta liiketoimintaa tai palveluita. Korona-aika on mahdollistanut muun muassa kouluttautumisen, yritysten tilojen kunnostamisen sekä markkinoinnin tehostamisen.

–  Matkailutoimiala on merkittävä työllistäjä ja yritysten tuottamat palvelut ovat tärkeitä matkailijoiden ohella myös paikallisille asukkaille. Toivottavasti erityisesti tänä vuonna jokainen kuluttaja käyttää aktiivisesti lähialueen palveluja ja matkailee lähellä, Satakunnan matkailuyrittäjät ry:n puheenjohtaja Terja Wahlberg toteaa tiedotteessa.

Kyselyyn vastasi yhteensä 65 pää- ja sivutoimista yrittäjää eri toimialoilta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: