Eura, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kokemäki ja Pomarkku ovat hakeneet talousvaikeuksiinsa harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. - Satakunta - Satakunnan Kansa

Eura, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kokemäki ja Pomarkku hakivat "kuntain köyhäinapua"

Myös Isojoki vaivaisukkoineen oli hakijoiden joukossa. Harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta on kuntapäättäjien joukossa leikillisesti kutsuttu kuntain köyhäinavuksi, vaikka kyse on aivan normaalista tukijärjestelmästä.

4.9.2019 8:40

Eura, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kokemäki ja Pomarkku ovat hakeneet talousvaikeuksiinsa harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta.

Korotusta voi saada, jos kunta on poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa. Taloudellisen tuen tarpeeseen vaikuttavina seikkoina otetaan huomioon myös paikalliset erityisolosuhteet. Valtionosuuden korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt suunnitelman taloutensa tasapainottamiseksi.

Vuoden 2019 valtion talousarvioon on sisällytetty 10 miljoonan euron summa harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen maksuun.

Kuntalehden mukaan hakijoita oli tänä vuonna kaikkiaan 88.

Suurista kaupungeista tukea ovat hakeneet muun muassa Kotka, Rovaniemi ja Savonlinna. Heikkojen talouslukujensa kanssa kamppailevat Rauma ja Pori eivät ole hakijoiden joukossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos