Myrskystä pelastuslaitokselle kiireinen yö – tuuli kaatoi puita tielle ympäri Satakuntaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Myrskystä pelastuslaitokselle kiireinen yö Satakunnassa– tuulen kaatamista puista tulee yhä ilmoituksia, kun väki lähtee liikkeelle

Kuvituskuva.

10.2.2020 7:43 | Päivitetty 10.2.2020 10:57

Paikoin hyvin voimakkaiksi puuskiksi yltynyt tuuli riepotteli puita tielle maanantain vastaisena yönä urakalla.

Porin alueella vahingontorjuntatehtäviä kertyi yön aikana 13, ja päivän aikana lukuisia lisää. Kaikissa pelastuslaitoksen työnä oli raivata myräkän kaatamia puita tieltä ja sähkölinjojen päältä.

Kaatuneista puista tulee hälytyksiä todennäköisesti vielä runsaasti pitkin päivää, kunhan päivä käynnistyy ja ihmiset lähtevät liikkeelle. kertoi Porin päivystävä palomestari Ari Uimonen aamuseitsemän jälkeen.

Pääosin puista oli maksimissaan puolisen tuntia kestänyttä haittaa liikenteelle. Sähkölinjat saatiin raivattua puhtaaksi ja jatkohoitoon sähköyhtiölle myös ripeästi.

– Toistaiseksi ei ole tiedossa, että yhtään puuta olisi kaatunut esimerkiksi talojen päälle, eli suuremmilta vahingoilta ollaan tähän asti vältytty, Uimonen sanoi aamuseitsemän jälkeen.

Kello 21.58 Nakkilan Tuohistontiellä raivattiin koko tien tukkinut kaatunut puu pois liikenteen tieltä, kuten myös kello 22.14 Nakkilan Hormistontielle tulleessa hälytyksessä.

Merikarvialla Merikarviantiellä kello 1.13 toinen ajokaista oli poikki kaatuneen puun takia. Kello 1.44 sama yksikkö sai toisen tehtävän Merikarvialla paluumatkallaan. Tuolloin Merikarviantien ja Kauppatien risteyksessä olevan tietyömaan suoja-aidoista osa oli kellahtanut tuulen voimasta tielle.

Kello 2.02 Porissa Rieskalan ympyrässä Pihlavassa puu oli kaatunut valaisinlinjan päälle ja katkaissut sähköjohdon. Pelastuslaitos raivasi puun pois ja hälytti sähköyhtiön korjaamaan vikaa. Puusta tuli toinenkin ilmoitus aamun aikana, mutta pelastuslaitoksen mukaan paikalla pääsee kulkemaan esteettä.

Kello 2.17 Enäjärven Purolantiellä tuuli oli kaatanut puun nojailemaan sähkölinjaan, joka oli kaatumassa tielle.

Kello 4.39 Ahlaisissa Sandöntiellä kaatunut puu oli tukkinut tien kokonaan.

Kello 5.06 Merikarvialla Harvalantiellä kolme kuusta oli rysähtänyt tielle ja tukkinut ajokaistat.

Nakkilassa kello 5.31 Mäkirinnantiellä laho puu kaatui tielle ja tukki molemmat ajokaistat.

Porissa kello 5.35 Ahlaisten Mustalahdentiellä useita puita kaatui tielle ja katkaisi liikenteen.

Kello 6.18 Merikarvian Soittokalliontiellä koivu oli kaatunut tien poikki.

Porissa kello 6.26 puu kaatui Vaasantielle tukkien toisen ajokaistan. Tapahtumapaikka sijaitsee noin 400 metriä ennen Ahlaisiin kääntyvää risteystä Merikarvian suunnasta Poriin päin ajettaessa.

Merikarvialla kello 6.53 Pohjoisella rantatiellä iso kuusi uhkasi kaatua tielle.

Merikarvian Pyrkkööntiellä puu oli kaatunut tielle. Hälytys tuli kello 7.39.

Luvialla Viasvedentiellä siirrettiin puu tieltä hälytyksestä, joka tuli kello 8.11.

Porissa puuta raivattiin tieltä Maijalantiellä Ahlaisissa kello 8.34.

Merikarvian Perkiöntiellä puunraivauskeikasta ilmoitettiin kello 8.59.

Kello 9.34 puuta raivaamaan lähdettiin Merikarvian Varputielle.

Kello 9.38 Kaisionnokassa Porin Paratiisinmäellä pilkottiin myös puu tietä tukkimasta.

Kello 9.54 kirjattiin tehtävä aikaisemmalta aamulta Karhuluodontieltä Porista, jossa raivattiin kaatunut puu tieltä.

Kova tuuli katkoi sähköjä yöllä ja haittaa korjauksia edelleen

Eteläisessä Satakunnassa pelastuslaitos sai sunnuntai-illasta lähtien toistuvia hälytyksiä tuulen aiheuttamiin raivaustehtäviin.

– Pieniä vahingontorjuntatehtäviä on ollut 17 tähän mennessä, kertoi Ala-Satakunnan päivystävä palomestari Timo Lehtonen kello seitsemän aikaan maanantaiaamuna.

Puita on kaatunut teille, pyöräteille ja sähkölinjoille eri puolilla aluetta. Isoja vahinkoja ei näissä kuitenkaan ole sattunut.

Vakavin kovan tuulen aiheuttama tilanne koettiin Raumalla sunnuntai-iltana hieman ennen kello yhdeksää, kun Vadelmapolulla irtosi noin 200-neliöinen autokatoksen katto.

Se sinkoutui naapuritontille ja siellä sijaitsevan rivitalon päälle. Ainakin talon rännit ja ikkunat kärsivät vaurioita rytäkässä.

Autokatoksesta kaatui myös seinä. Yhtään autoa ei tiettävästi ollut katoksessa tapahtumahetkellä.

Säkylän Ylisellätiellä puu oli kallistunut painamaan sähkölinjaa. Pelastuslaitos kutsuttiin apuun kello 8.58.

Satakunnassa on voimassa tuulivaroitus maa-alueille maanantaina kello 12 asti. Etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus voi olla puuskissa 20 m/s. Puuskissa voi ilmetä lyhyitä sähkökatkoja ja tuuli voi yhä kaataa puita tielle.

Yön aikana tuulen nopeus nousi puuskissa 17 metriin sekunnissa Porin rautatieaseman mittauspisteessä, Tahkoluodossa 26 metriin sekunnissa ja Rauman Kylmäpihlajassa 30 metriin sekunnissa.

Uutinen päivittyy.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: