Poliisilla oli pääsiäisenä melkein yhtä paljon tehtäviä kuin vuosi sitten – kotihälytysten määrä kasvoi, valvontaa suunnattiin pienempiin taajamiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisilla oli pääsiäisenä melkein yhtä paljon tehtäviä kuin vuosi sitten – kotihälytysten määrä kasvoi, valvontaa suunnattiin pienempiin taajamiin

Rattijuoppoja jäi pääsiäisenä kiinni lähes entiseen tapaan.

Kuvituskuva.

13.4.2020 19:05 | Päivitetty 13.4.2020 19:09

Lounais-Suomen poliisilla oli pääsiäisenä yhteensä reilut 900 tehtävää Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja kokoontumisrajoituksista huolimatta kokonaismäärä on lähes yhtä suuri kuin viime vuonna, jolloin kirjattiin pääsiäisenä yhteensä 1 050 tehtävää.

– Vaikka tehtäviä oli yleisesti ottaen vähemmän kuin vuosi sitten, kotihälytysten määrän kasvu näkyy selvästi, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisilla oli kotihälytystehtäviä Lounais-Suomessa jopa 40 prosenttia enemmän kuin viime pääsiäisenä.

Luvut on kerätty torstai-illan ja maanantai-iltapäivän väliseltä ajalta.

Pitkät pyhät ja eristäytyminen näkyivät tehtävissä. Perheväkivallan lisäksi poliisia työllistivät muun muassa muut pahoinpitelyt sekä nuorten keskinäiset kahinat mutta myös näpistykset ja kadonneiden etsinnät. Vaikka pääsiäisliikenteessä ei pidetty ratsioita, rattijuoppoja jäi silti kiinni lähes yhtä paljon kuin viime vuonna.

Erikseen poliisi tiedotti viikonloppuna Porissa liikkuneesta pahimmillaan satapäisestä nuorisojoukosta.

Satapäinen nuorisojoukko parveili ja kärhämöi Porissa läpi pääsiäisen – Poliisi hermostui: ”Nyt on mussutusta kuunneltu riittävästi”

Poliisi kertoo, että valvontaa suunnattiin pääsiäisenä etenkin pienempiin taajamiin ja kyliin, koska kaupunkien keskustat olivat hiljaisia ravintoloiden ja baarien ollessa kiinni.

Kenttävalvonnassa puututtiin niin nuorten kuin myös aikuisten järjestämiin kotibileisiin.

Eniten poliisilla oli tehtäviä perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä.

Poliisin tiedote päättyy vetoomukseen:

– Edelleen on syytä muistuttaa, että jokainen vastaa itse omasta vastuullisesta käyttäytymisestään ja siten vaikuttaa osaltaan siihen, kuinka nopeasti yhteiskuntamme pääsee palaamaan taas takaisin normaaliin arkeen. ”Pysy kotona” on kaikkien viranomaisten suositus. Kun annettuja ohjeita ja määräyksiä noudatetaan, poliisi voi keskittyä kriittisiin tehtäviinsä.

Lue lisää poliisin pääsiäisviikonlopun tehtävistä Satakunnassa:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut