19 Timanttiset-myymälän konkurssi ei näy Satakunnassa –  toiminta jatkuu entiseen tapaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

19 Timanttiset-myymälän konkurssi ei näy Satakunnassa –  toiminta jatkuu entiseen tapaan

Satakunnassa on neljä Timanttiset -myymälää: Porissa Puuvillassa ja Itäpuistossa sekä Raumalla Kauppakadulla ja Kankaanpäässä Keskuskadulla.

2.7.2019 15:00 | Päivitetty 2.7.2019 15:21

19 Timanttiset-myymälää sulki ovensa viime viikolla, kun ne omistava FG Retail Oy hakeutui konkurssiin.

RG Retailin konkurssi iskee lujaa varsinkin Pirkanmaalla, jossa yhtiöllä toimi kuusi myymälää Tampereella sekä yksittäiset myymälät Nokialla, Kangasalla ja Lempäälässä.

Lisäksi yhtiöllä oli Kuopiossa kolme, Helsingissä ja Jyväskylässä kaksi sekä Hämeenlinnassa, Vantaalla ja Varkaudessa yksi myymälä. Kussakin myymälässä työskentelee 3–4 henkilöä.

Timanttiset on Suomen suurin kello- ja korualan myymäläketju. FG Retail oli yksi Timanttisten osakasyritys, ja 11 muuta osakasyritystä jatkaa toimintaansa.

Timanttiset-liikkeitä on kaikkiaan 73 kappaletta. Satakuntaan konkurssi ei vaikuta, sillä maakunnan neljä Timanttiset -liikettä kuuluvat muiden osakasyritysten hallintaan.

Yhdestä satakuntalaismyymälästä korostetaan, ettei asiakkaitten ole syytä olla huolissaan.

– Toisen kauppiaan konkurssille emme mitään voi, mutta muuten Timanttiset-ketju toimii jatkossakin toisiamme tukien. Kauppa ja kauppakortit käyvät meillä jatkossakin ihan normaalisti.

Kaikki suljetuista myymälöistä ostetut lahjakortit käyvät muissa Timanttiset-myymälöissä.

Talouselämän mukaan Osuuskunta Timanttiset on tehnyt viime vuosina liiketappiota. Vuonna 2017 liiketappio oli yli 20 000 euroa, ja viime vuonna yli 40 000 euroa. Samaan aikaan koko liikevaihto supistui noin 4,5 miljoonasta eurosta noin 4,2 miljoonaan euroon.

Viime vuonna osuuskunnan omavaraisuusaste oli 9 prosenttia. Liiketappiosta huolimatta Osuuskunta Timanttiset on tuottanut kahtena edellisvuotena ylijäämää, joka jää alle 2000 euron.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut