Käräjäoikeus aloitti Porin panttivankijutun käsittelyn suljetuin ovin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Käräjäoikeus antaa tänään tuomiot murhasyytteestä ja Porin panttivankijutusta – Vaimonsa murhasta syytetty porilaisnainen saatetaan passittaa mielentilatutkimukseen

Satakunnan käräjäoikeus. ­

30.6.2020 7:00 | Päivitetty 3.7.2020 16:04

Pori, Tampere

Satakunnan käräjäoikeus antaa tänään perjantaina tuomiot Porissa 13. helmikuuta tapahtuneesta epäillystä murhasta sekä niin kutsutusta Porin panttivankijutusta.

Oikeus käsitteli epäiltyä murhaa 22. kesäkuuta ja panttivankijuttua tämän viikon alkupuolella.

Vaimonsa murhasta syytettynä on 48-vuotias porilainen nainen. Syyttäjän mukaan tapahtumat alkoivat 12. helmikuuta illalla ja uhri menehtyi seuraavan päivän iltapäivänä. Hän vaatii syytetylle elinkautista vankeusrangaistusta.

Nainen on esitutkinnassa myöntänyt tappaneensa uhrin. Hän kertoi myös käräjäoikeuden käsittelyssä avoimesti surmaillan tapahtumista.

Syyttäjän mukaan tapahtumat etenivät niin, että syytetty antoi päihtyneelle puolisolleen kaksi unilääketablettia tämän tietämättä. Sen jälkeen syytetty pisti uhriin insuliinia, tukehdutti tätä tyynyllä ja iski tätä useita kertoja veitsellä. Lopuksi syytetty oli yrittänyt sytyttää tulipalon, ja epäonnistuttuaan jäi istumaan uhrin viereen odottamaan, että tämä kuolisi.

Käräjäoikeus kertoi oikeuskäsittelyn lopuksi harkitsevansa mielentilatutkimuksen hankkimista naiselle.

Panttivankijutussa on kyse porilaisen miehen vapaudenriistosta, joka tapahtui 27. helmikuuta – 1. maaliskuuta tänä vuonna.

Poliisin esitutkintakokonaisuuteen kuului panttivangiksi ottamisen ja törkeän vapaudenriiston lisäksi muita vakavia rikosepäilyjä, kuten törkeä pahoinpitely, ryöstö, maksuvälinepetos ja ampuma-aserikos.

Teosta epäiltynä on kaksi Tampereen seudulta olevaa miestä. Vuosina 1992 ja 1995 syntyneet epäillyt vangittiin esitutkinnan aikana, ja he ovat olleet vangittuina Turun vankilassa.

Rikokset tapahtuivat suurilta osin Tampereella, mutta epäillyt kävivät hakemassa panttivangiksi ottamansa miehen Porista.

– Tilanne kaikkinensa päättyi siihen, että panttivankina ollut henkilö vapautettiin, mutten voi kertoa tarkemmin yksityiskohtia, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari kertoi Satakunnan Kansalle 4. kesäkuuta.

Satakunnan Kansa kertoi maaliskuussa poliisin epäilevän tapauksen taustalla olleen suurehko velka. Salonsaari ei kesäkuussa kommentoinut sitä, onko velka maksettu panttivangin vapauttamisen yhteydessä.

Satakunnan Kansa tavoitti maanantaina tapauksen syyttäjän Arto Mikkosen, joka kertoi että syytekohtien sisällöstä johtuen panttivankijutun käsittely oli julistettu salaiseksi, eikä istuntoihin päässyt yleisöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?