Keskuskartano palaa pahoin, liekit levinneet läpi ullakon – Asukkaat saatu evakuoitua

15.5.2019 17:41 | Päivitetty 15.5.2019 23:21

Porissa Keskuskartano palaa.

Keskuskartanona tunnettu kerrostalo Porin keskustassa on kärsinyt suuria vahinkoja tulipalossa. Palo syttyi rajuna keskiviikkona noin kello 17.30.

Satakunnan Kansan tietojen mukaan savukaasuja hengittäneitä ihmisiä on viety sairaalaan, mutta noin kello 20 saatujen tietojen mukaan kukaan ei ollut menehtynyt palossa, ja kaikki asukkaat on saatu evakuoitua.

Satasairaala on avannut kriisipuhelimen Porin keskustan kerrostalon palon vuoksi. Kriisipuhelimen numero on 02 627 7421. Kriisipuhelin vastaa hoidossa olevien läheisten tilannetta koskeviin tiedusteluihin.

Asukkaat on evakuoitu niin sanotun tyttöjen ammattikoulun pihalla olevaan telttaan ja Yyterin hotelliin.

Kerrostalo on Porin suurimpia, ja siinä on noin 160 asuntoa. Rakennuksessa sijaitsee myös muun muassa hotelli ja ravintola Amado.

Keskuskartano sijaitsee Rautatiepuistokadulla.

Yhdeksänkerroksisen talon katto syttyi nopeasti ilmiliekkeihin. Ylimmän kerrosten asuntojen päällä on vielä ullakkokerros.

Näin palomestari Ari Uimonen kommentoi Satapelastuksen sivuilla pelastustoiden etenemistä myöhään illalla:

Matkahuollon puoleinen pääty näyttää tuhoutuneen pahoin, ja illalla palo levisi myös toiseen päähän taloa. Syttymissyystä ei ollut vielä keskiviikkoiltana tietoa. Palon aiottiin antaa palaa hallitusti loppuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut