Olutharrastaja Juho Virtanen keksi itselleen unelmien kesätyön, jossa hän kiertelee panimolta toiselle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Olutharrastaja Juho Virtanen keksi itselleen unelmien kesätyön, jossa hän kiertelee panimolta toiselle – Näin syntyy mallasasiamiehen luoma Nakkila Ale

Kutsuimme Pienpanimoliiton mallasasiamiehen panemaan olutta hänen omalla reseptillään. Kaurahiutaleet tuovat Nakkila Aleen suutuntumaa, ja paikallinen humalalajike jotain uniikkia. Nakkila Alen resepti löytyy jutun lopusta.

Pienpanimoliiton mallasasiamies Juho Virtanen kävi toimittaja Harri Vallinin luona panemassa olutta.

21.6.2019 15:11

Juho Virtanen tyhjentää kilon kaurahiutalepaketin mallassäiliöön, jossa on jo valmiiksi vajaat viisi kiloa sahtimaltaita ja puolisen kiloa Münchenin maltaita.

– Kaura tuo olueen suutuntumaa ja paahdetun granolan makua. Jos ajatellaan vaikka oatmeal stoutia (kauralla ryyditetty tumma, tuhti ja paahteinen oluttyyppi), niin sen suutuntuma on paljon pyöreämpi kuin tavallisessa stoutissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut