Robotex tuo Poriin huippuasiantuntijoita ja robottiosaajia – ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva robotiikkafestivaali järjestetään lokakuussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tästäkö Satakunnan oma Slush? – ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva robotiikkafestivaali järjestetään Porissa

Pori järjestää lokakuussa ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti tunnetun robotiikkatapahtuman.

Tallinnassa järjestettiin Robotex-tapahtuma vuonna 2018.

23.7.2019 16:34 | Päivitetty 23.7.2019 17:22

Pori

Lokakuussa pääsee kokeilemaan itse robotin kokoamista, osallistumaan koodauskisoihin ja kuulemaan huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja, kun Porissa järjestetään Robotex Finland -tapahtuma. Pori järjestää robotiikkatapahtuman ensimmäisenä kaupunkina Suomessa 8.–14. lokakuuta.

Robotex on maailman suurin robotiikkafestivaali, jossa insinöörit, yritysjohdon edustajat ja opiskelijat kokoontuvat yhteen tutustuakseen uusiin startuppeihin ja teollisuuden edelläkävijöihin, ratkaistakseen robotiikkahaasteita sekä oppiakseen uusimmista teknologisista innovaatioista.

–Olemme toki hyvin iloisia, että saamme järjestää tämän ensimmäisenä Suomessa Porissa, yhteyspäällikkö Pauliina Harrivaara Prizztechiltä kuvailee.

ROBOTEX

Robotex Finland järjestetään Porissa 8.–14. lokakuuta.

Tapahtumia on Samkilla ja Crazy Town -yritysyhteisön tiloissa niin sanotussa Palmgrenin talossa.

Ohjelmassa on muun muassa huippuasiantuntijoiden puheenvuoroja ja robottikisoja.

Robotex on maailman suurin robotiikkafestivaali, joka kokoaa yhteen insinöörejä, yritysjohtajia, opiskelijoita ja alan harrastajia.

Tapahtuma on lähtöisin Tallinnasta, jossa sitä on järjestetty jo useiden vuosien ajan.

Robotex yhdistelee bisnestapahtumaa, teknologiamessuja ja hackathon-kulttuuria, jossa kilpaillaan ongelmanratkaisemisessa esimerkiksi koodaamalla.

– Olemme saaneet kiinnostusta jo ympäri Eurooppaa. Esimerkiksi Euroopan komission digitalisaation huippuasiantuntijat ovat kiinnostuneita tapahtumasta.

Ohjelmaa on myös lapsille ja nuorille. Esimerkiksi robotin rakentamisessa yhdistetään teknologiaa ja taideaineita konkreettisella tekemisellä.

– Tapahtumaan liittyy vahvasti nuorten ja lasten mukaan ottaminen. Ohjelmassa on erilaisia osioita muun muassa päiväkoti-ikäisille, Harrivaara kertoo.

Tarkempi ohjelma julkaistaan syksyllä.

Porin kaupunki järjestää Robotex Finland -tapahtumakokonaisuuden yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun Samkin ja Prizztechin Robocoastin kanssa. Ohjelmaa on Samkin kampuksella ja Crazy Townin startup- ja yrityskeskittymässä entisissä Winnovan tiloissa.

– Kansainvälisen robotiikkafestivaalin avulla voimme houkutella tulevaisuuden tähtiä ympäri maailman. Robotexissä järjestettävät hackathonit ja haastekisat ovat ainutlaatuinen mahdollisuus tulevaisuuden huippuosaajille löytää Porin vahvuudet. Alueen yrityksille hackathonit taas tarjoavat teknologiaratkaisuja ja mahdollisuuden houkutella uusia talentteja, Robotex Finlandin perustaja Peter Vesterbacka kuvailee tapahtumaa tiedotteessa.

Vesterbackan lisäksi Robotex Finlandin puolesta tapahtumaa on järjestämässä johtaja Vahur Orrin, joka on pitkän linjan startup-osaaja Virosta.

Artikkelia muokattu 23.7. kello 17:22: tarkennettu Euroopan komissioon liittyvää muotoilua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: