Yyterissä käynnit tuplaantuivat kesästä 2019 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poriin tulikin matkailun superkesä – Yyterissä käynnit tuplaantuivat viime vuodesta: ”Pohdimme jatkossakin vahvaa keskittymistä kotimaan markkinointiin”

Väki löysi tiensä Poriin, vaikka isot tapahtumat peruttiin lähes kauttaaltaan.

Yyterin dyyneillä riitti kesäkuussa väkeä.­

29.8.2020 21:31

Pori

Vaikka heinäkuulle sijoittuvat isot tapahtumat Pori Jazz ja Suomi Areenakin peruttiin tältä vuodelta koronaepidemian vuoksi, erityisesti kotimaan matkailijat tulivat silti Poriin. Yöpymisiä paikallisissa majoitusliikkeissä oli kaikkiaan 51 000 eli neljä prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2019.

Kesäkuussa kokonaismuutos jäi tiedotteen mukaan vielä jonkun prosentin negatiiviselle puolelle, kun ulkomaalaisten yöpymisiä kertyi vain noin viidennes vuoden takaisesta.

Koko maassa kesäkuun yöpymiset vähenivät puolella vuodesta 2019, mutta Porin suhteellinen houkuttavuus kasvoi. Markkinaosuus koko maan yöpymisistä oli tämän vuoden kesäkuussa tuplaten suurempi.

Myös heinäkuun markkinaosuus oli isompi kuin viime vuonna.

Superviikon jättämä aukko: Pori Jazz ja Suomi-Areena tuovat alueelle 50 miljoonaa euroa vuosittain – Jotain positiivista: ”Suomalaiset ovat lähteneet muutaman päivän lomille”

Kriisi on peruttu, matkailijat ovat lähteneet liikkeelle – ainakin Yyteri ja meri vetävät Satakuntaan

– Kesäkuussa lämmin sää vauhditti kotimaanmatkailijoita ankean kevään jälkeen, joten laskua yöpymisissä tuli pelättyä vähemmän. Heinäkuu sen sijaan ylitti kaikki odotukset, sanoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere .

Vaikka normaalioloja ja perinteisiä tapahtumia kaivataan, on hänestä silti ollut mahtava nähdä, kuinka Poriin halutaan tulla heinäkuussa joka tapauksessa.

– Kun kotimaan matkailijoita on nyt tavoitettu hyvin, haluamme pitää heistä kiinni myös jatkossa. Keskittyminen vahvasti kotimaan markkinaan on tärkeä pohdinnan aihe jatkossa, Kyhä-Mantere sanoo.

Hän toteaa myös vastuullisen matkailun olevan tulevaisuudessa entistä isomman kiinnostuksen kohteena, vaikka nykyinen epidemia laantuisikin.

– Varsinkin Yyteri on erittäin otollinen paikka siihen avarana luontokohteena. Jatkamme vastuullisen matkailun rakentamista siellä, jotta ihmiset voivat edelleen tuntea olonsa turvalliseksi.

Yyterin kesässä kasvu oli erityisen huimaa. Viime kesän noin 100 000:n kävijän määrä kasvoi lähes 195 000:een tänä kesänä, tiedotteessa kerrotaan.

– Selkeästi satsaukset Yyteriin ovat kannattaneet, Kyhä-Mantere sanoo.

Poikkeuksellista Yyterin kesässä oli tänä vuonna se, että rannan vilkkain kuukausi olikin kesäkuu.

Hiljaisen koronakevään jälkeen rysähti – Yyterissä oli kesäkuussa yli 90 000 kävijää

"Väkeä on niin paljon, että paikka tuntuu räjähtävän" – Kaikissa kotimaan lomakohteissa ei ole tarpeeksi henkilöstä pitämään palveluja ja paikkoja kunnossa

– Keväällä jo oli nähtävissä, että Yyteri väljänä ranta- ja luontokohteena kiinnostaa. Yyteriin ovat löytäneet nekin, jotka eivät siellä ole aiemmin käyneet tai joiden käynnistä on vuosia. Pandemiatilanteesta kärsineille yrittäjille kasvu on ollut todella tärkeää, Kyhä-Mantere sanoo.

Yleisön kiinnostuksesta kertoo myös Visityyteri.fi-sivuston käyttäjämäärä kasvu viime kesästä reilusti yli 200 prosentilla.

Myös Visitpori.fi-sivuilla oli käyttäjiä kesäkuusta elokuun puoliväliin laskettaessa puolet enemmän kuin vuotta aiemmin.

Katso listalta, mitä turistit kysyvät Porista: ”Mistä saa savumuikkuja”

Lisätty Kyhä-Manteren kommentit markkinoinnista ja vastuullisesta matkailusta kello 15.42.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?