Miten pitää lapsi turvassa netissä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Miten netissä surfailevaa lasta voi suojella? Katso vanhempainilta verkosta

Kuvituskuva.

12.3.2019 15:40 | Päivitetty 14.3.2019 9:44

Huoli lasten ahdistelusta verkossa on kasvanut alkuvuonna. Helmikuussa kävi ilmi tapaus, jossa keski-ikäisen miehen epäillään ahdistelleen satakuntalaisnuoria verkossa.

Porissa järjestetään kevään aikana kaikille avoimet vanhempainillat Kaarisillan, Meri-Porin ja Kuninkaanhaan kouluissa. Vanhempainilloissa kuullaan asiantuntijoiden neuvoja siitä, miten lasten nettisurfailua voi turvata.

–Huoli on ajankohtainen ja siihen puuttuminen edellyttää yhteistä ponnistelua. Vanhempainilloissa jaetaan tietoa ja keskustellaan sosiaalisen median ilmiöistä, kertoo kasvun ja oppimisen tuen perusyksikön esimies Tero Grönmark.

Satakunnan Kansa lähettää Kaarisillan koulun vanhempainillan suorana lähetyksenä verkossa keskiviikkona illalla.

Katso video tilaisuudesta:

Vanhempainilloissa kuullaan neljä noin 15 minuutin asiantuntijapuheenvuoroa sosiaalisen median turvataidoista.

Tarkoituksena on lisätä huoltajien tietoisuutta tunnistaa, varautua ja puuttua lastensa sosiaalisessa mediassa kohtaamiin lieveilmiöihin sekä saada tarvittaessa viranomaistukea ongelmatilanteisiin.

–Tietoiskujen lisäksi jokaisen tilaisuuden loppuun on varattu aikaa huoltajien kysymyksille, kertoo Grönmark.

Kaikille avoimet somevanhempainillat järjestettiin Kaarisillan koulussa 13. maaliskuuta. Seuraavat tilaisuudet ovat Meri-Porin koulussa 26. maaliskuuta ja Kuninkaanhaan koulussa 3. huhtikuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: