Hevosurheilu: Kankaanpäässä pakettiauton alle jäänyt hevonen pakeni sutta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Hevosurheilu: Kankaanpäässä pakettiauton alle jäänyt hevonen pakeni sutta

15.1.2019 12:50 | Päivitetty 15.1.2019 13:22

Kankaanpäässä tiistaina aamuyöllä auton alle jäänyt hevonen oli hetkeä aikaisemmin lähtenyt läheiseltä tallilta petoeläintä karkuun, kertoo Hevosurheilu-lehti. Kaikkiaan laumassa oli neljä hevosta ja kaikki olivat kahden sähkölangan takana.

–Susi on ilmeisesti pelästyttänyt ne, niitä on tässä pyörinyt. Hevoset ovat lähteneet neljän-viiden aikaan aamulla. Lämpöisiä ravihevosia, kertoo tallin omistaja Mira Lindqvist Hevosurheilun haastattelussa.

Hevosjoukko suuntasi kohti valtatietä 23, jossa yksi niistä jäi Parkanon suuntaan matkalla olleen pakettiauton alle. Tarkempi tapahtumapaikka oli lähellä Niinisalon risteystä.

–Ne ovat aina sään salliessa ulkona myös öisin, sääsuojassa ja loimitettuina. Jotain ne olivat nyt selkeästi säikähtäneet, koska olivat juosseet kauas. Kolari tapahtui 1,5 kilometrin päässä tallilta.

Auton kuljettaja ei loukannut törmäyksessä, vaan hän pääsi omin avuin ulos menopelistään varoittamaan muuta liikennettä. Hevonen sen sijaan loukkaantui niin pahasti, että paikalle tullut eläinlääkäri lopetti sen.

Muista hevosista kaksi suuntasi takaisin tallille, mutta yksi lähti kohti Kankaanpäätä. Jalan liikkunut pelastuslaitoksen henkilökunta tavoitti lopulta valtatietä 23 matkanneen hevosen.

Satakunnan pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle kello 04.56.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: