Viikkarin tuhopoltoista epäilty vangittiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Viikkarin viikonloppuyön yritykseksi jääneistä tuhopoltoista epäilty mies jäi kiinni nopeasti – vangittiin tiistaina

28.8.2018 16:30 | Päivitetty 28.8.2018 16:41

Porin Viikkarissa viikonloppuna syttyneiden kahden tulipalon tutkinta on edennyt rivakasti. Satakunnan käräjäoikeus vangitsi todennäköisin syin tiistaina iltapäivällä molemmista tuhopoltoista epäiltynä vuonna 1993 syntyneen miehen.

Miestä epäillään tuhotyön yrityksestä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Laine kertoo, että poliisi otti miehen kiinni vain vielä samana aamuyönä, jolloin tulipalot syttyivät.

Laine kertoo, että epäiltyä on päästy kuulemaan, mutta tutkinnanjohtaja ei tutkinnallisista syistä johtuen halua kommentoida, onko poliisin tiedossa motiivia erikoisille tuhotyön yrityksille.

Satakunnan pelastuslaitos sai Varvinkadulle lähelle Sibeliuksen puistoa hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta lauantaina 25. elokuuta kello 4.51 aikaan.

Päivystävä palomestari kertoi lauantaina aamulla Satakunnan Kansalle, että pienkerrostalon pihapiirin autotallin ulko-ovi oli sytytetty palamaan.

Vain kymmenen minuuttia edellisestä hälytyksestä, pelastuslaitos sai uuden tehtävän hätäkeskukselta. Nyt paloi Tullipuominkadulla samassa kaupunginosassa. Yöllä päivystävän palomestarin tehtävissä sammutustöiden johtamisesta vastannut Ari Uimonen kertoi, että matkaa kohteiden välillä oli noin 500 metriä.

Jälkimmäisen palohälytyksen syynä oli hirsirunkoisen talon seinustalla palamaan sytytetty 25 litran tyhjä muovikanisteri.

Molempien tulipalojen vahingot jäivät verraten vähäisiksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: