Näin Huhtasaari vastaa uusiin plagiointiväitteisiin: "Tuntuu ajojahdilta, mietin tässä vaiheessa oikeusturvaani" - Satakunta - Satakunnan Kansa

Näin Huhtasaari vastaa uusiin plagiointiväitteisiin: "Tuntuu ajojahdilta, mietin tässä vaiheessa oikeusturvaani"

9.5.2018 14:40

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) pro gradu -työ on taas otsikoissa. Svenska Yle uutisoi keskiviikkona, että toisin kuin aikaisempi esiselvitys kertoi, työstä on kopioitu 30 prosenttia yhdestä ja samasta lähteestä.

Satakunnan Kansan tavoittama Huhtasaari ei ollut vielä ehtinyt perehtyä uusiin syytöksiin syvällisemmin.

–Tuntuu tarkoituksenmukaiselta ajojahdilta, kun 15 vuotta gradua lähdetään syynäämään kolmannen kerran. Kyllä minä mietin tässä vaiheessa oikeusturvaani.

Huhtasaaren gradusta nousi ensimmäisen kerran kohu tammikuussa hieman ennen presidentinvaaleja. Hän antoi silloin selvityksen Jyväskylän yliopistolle.

–Huomasin, että viittausten sivunumeroissa oli heittoa. Lisäksi lähdeluettelossa oli kirja, johon en ollut tullut viitanneeksi.

Huhtasaari kertoo keskustelleensa prosessin aikana useiden graduohjaajien kanssa.

–He ovat sanoneet, että on hyvin tyypillistä, että huolimattomuusvirheitä löytyy. Emeritusprofessorihan sanoi, että työn autenttisuutta ei ole syytä epäillä. Graduni on niin sanotusti hyväksytty kaksi kertaa.

Nyt kyse ei ole huolimattomuusvirheistä. Se on kova väite, että 30 prosenttia on kopioitu muualta. Mitä mieltä olet siitä?

–Niin, en ole tutustunut siihen tarkkaan. Kirjallisuuskatsauksessahan on tarkoitus osoittaa, että on tutustunut siihen aihepiirin ja aikaisempaan tutkimukseen. Itse olen tehnyt kaikki teemahaastattelut. Niihin litterointeihin meni paljon aikaa, sen muistan.

Suora kysymys. Oletko leikannut ja liimannut?

–Kirjallisuuskatsauksessa on tarkoitus osoittaa, että on lukenut, mihin on perehtynyt. Siinä on tarkoitus käyttää sitä tietoa, mikä on olemassa, eikä kehittää mitään omaa. Olen pyrkinyt noudattamaan niitä ohjeita, joita minulle silloin annettiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos