Svenska Yle: Jyväskylän yliopisto harkitsee uutta selvitystä – Huhtasaaren gradussa reilusti luultua enemmän plagiointia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Svenska Yle: Jyväskylän yliopisto harkitsee uutta selvitystä – Huhtasaaren gradussa reilusti luultua enemmän plagiointia

9.5.2018 14:40

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps.) pro gradu -työstä jopa 30 prosenttia on kopioitu yhdestä lähteestä, uutisoi Svenska Yle. Plagiointiepäilyt nousivat ensimmäistä kertaa tammikuussa, kun Huhtasaari oli presidenttiehdokkaana.

Jyväskylän yliopiston tekemän esiselvityksen mukaan Huhtasaari oli kopioinut osia tekstistä. Rehtorin mukaan hän oli rikkonut hyvää tieteellistä käytäntöä. Rikkeitä ei kuitenkaan pidetty niin vakavina, että varsinainen selvitys olisi käynnistetty.

Svenska Ylen selvitys kertoo muuta. Sen mukaan koko työstä 30 prosenttia on kopioitu Tiina Simpasen vuonna 2001 kirjoittama gradusta Kohti monikulttuurista koulua. Ylen mukaan Huhtasaari olisi kopioinut kokonaisia kappaleita kirjoitusvirheitä myöden.

Yle pyysi arviota kahdelta professorilta: Marita Mäkiseltä ja Veli-Matti Värriltä tutustuivat.

–Plagiointia Huhtasaaren gradussa ei voi mitenkään kiistää. Sen havaitsee jokainen tieteellistä kirjoittamista harrastanut, he kirjoittavat arviossaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos