Porilainen yrittäjä tuomittiin törkeistä lapsiseksirikoksista ehdottomaan vankeuteen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porilainen yrittäjä käytti vuosien ajan lapsia hyväkseen – törkeistä seksuaalirikoksista yli 2 vuotta ehdotonta vankeutta

Käräjäoikeus piti syytetyn menettelyä niin paheksuttavana, että arvioi seksuaalirikokset törkeiksi.

12.3.2018 12:23

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut porilaisen yksityisyrittäjän (s. 1965) kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuoden 4 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

52-vuotias mies määrättiin lisäksi maksamaan kahdelle uhrilleen yhteensä 20 000 euron suuruiset korvaukset kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Satakunnan Kansa ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Molemmat seksuaalirikokset olivat hyvin pitkäkestoisia. Julkisen tuomiolauselman mukaan toinen kesti seitsemän ja toinen kahdeksan vuotta. Rikokset tapahtuivat vuosina 2000–2012, ja ne ajoittuivat osin samoihin vuosiin.

Käräjäoikeuden pääkäsittely tapahtui suljettujen ovien takana, ja oikeus myös määräsi kaiken oikeudenkäyntiaineiston salaiseksi 60 vuodeksi.

Käräjäoikeus antoi kuitenkin tuomion yhteydessä julkisen selosteen. Sen mukaan teot eivät käsittäneet varsinaista sukupuoliyhteyttä lapsi-ikäisten uhrien kanssa. Epäillyn menettely oli kuitenkin niin paheksuttavaa, että käräjäoikeus arvioi rikokset törkeiksi.

Epäilty kiisti syytteet. Käräjäoikeus piti kuitenkin asianomistajien eli rikosten uhrien kertomuksia luotettavina ja arvioi niitä tukevan muun todistusaineiston perusteella selvitetyksi, että kiistämisestään huolimatta epäilty oli tehnyt asianomistajille useiden vuosien aikana lukuisia seksuaalisia tekoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut