Niinisalon varuskunnassa todettu ensimmäinen koronatartunta

Niinisalon varuskuntaan kuuluvat muun muassa Porin prikaati, Tykistökoulu, Puolustushallinnon rakennuslaitos ja Metsähallituksen Kankaanpään toimisto.

7.9.2020 17:22

Kankaanpää

Niinisalon varuskunnassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Asian vahvisti Porin prikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Ari-Pekka Väänänen.

Tartunnan saanut on palkattuun henkilökuntaan kuuluva henkilö.

Porin prikaati sai tiedon tartunnasta lauantaina 5. syyskuuta.

– Tartuntaketju on selvitetty, eikä altistuneiden joukossa ole varusmiehiä. Tiedossamme on, että muutama henkilökuntaan kuuluva olisi mahdollisesti altistunut. He eivät luonnollisestikaan ole tällä hetkellä töissä, joten jatkotoimenpiteet hoituvat THL:n ohjeistuksen ja terveydenhuoltoalan ammattilaisten määräysten mukaisesti, kertoo Väänänen.

Väänäsen mukaan Porin prikaatin koronavalmius on tällä hetkellä hyvä.

– Puolustusvoimien yhteiset ja Porin prikaatin omat ohjeet ovat ajan tasalla ja valmius niiden mukaisiin toimenpiteisiin on hyvä. Tarkennetut epidemiavarautumissuunnitelmat on laadittu jo maaliskuussa. Kyseessä ei ole ensimmäinen tartunta Porin prikaatissa, vaan hoidimme jo keväällä ensimmäiset tartuntatapaukset.

Korona-aika on sujunut Porin prikaatissa hyvin.

– Kaikkiaan Säkylän-Niinisalon varuskunnassa palvelevien ja työskentelevien määrä huomioiden koronatartunnan saaneita on ollut todella vähän. Aiemmista kevään tartuntatapauksistakaan ei aiheutunut laajempia altistumisketjuja varuskunnassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut