Satakunnan sairaanhoitopiiri on varautunut Wuhanin koronavirukseen – ammattilaisohjeet julkaistaan tänään - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan sairaanhoitopiiri on varautunut Wuhanin koronavirukseen – ammattilaisohjeet julkaistaan tänään

Infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälän mukaan testausprotokollaa piti muuttaa myös Porissa THL:N linjausten mukaisiksi.

24.1.2020 9:32 | Päivitetty 24.1.2020 16:20

Pori

Satakunnan sairaanhoitopiiri on varautunut Wuhanin koronavirukseen myös Satakunnassa.

– Sairaanhoitopiiri julkaisee tänään ammattilaisohjeet. Tavallisille ihmisille kätevintä ja ajantasaisinta tietoa löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n nettisivuilta, kertoo Satasairaalan infektioylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Jos henkilö sairastuu korkeaan kuumeeseen, johon liittyy yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa epidemia-alueelta poistumisen jälkeen tai hän on ollut läheisessä kontaktissa Wuhanin koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön, pitää hänen ottaa puhelimitse yhteyttä oman alueen sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen ja hakeutua hoitoon sieltä annettujen ohjeiden mukaan.

– Oleellista on virusepäilyssä soittaa päivystykseen. Samalla tehdään riskiarviointi ja mahdollinen ohjaus näytteidenottoon.

Uusitalo-Seppälän mukaan sairaanhoitopiirin valmiudet viruksen varalle ovat hyvät.

– Näytteet toimitetaan Helsinkiin viruksen varmistamiseksi. Hoidossa noudatamme ilmaeristysvarotoimia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut