Euroehdokkaaksi lähtevä Laura Huhtasaari: ”Meidän pitää ottaa Suomi takaisin, mutta meidän pitää ottaa myös eurooppalainen ja länsimainen arvopohja takaisin” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Euroehdokkaaksi lähtevä Laura Huhtasaari: ”Meidän pitää ottaa Suomi takaisin, mutta meidän pitää ottaa myös eurooppalainen ja länsimainen arvopohja takaisin”

Mikäli Laura Huhtasaari tulee valituksi eurovaaleissa, kasvattaa parlamentin jäsenyys hänelle kansainvälistä korkoa.

18.4.2019 12:38 | Päivitetty 18.4.2019 15:51

Pori

Laura Huhtasaaren (ps.) EU-vaaliehdokkuus sähköisti välittömästi ilmapiirin, sillä se voidaan nähdä myös valmistautumisena presidentinvaaleihin. Europarlamentin jäsenyys vahvistaisi kerta heitolla Huhtasaaren uskottavuutta kansainvälisen politiikan tuntijana.

Huhtasaari ei itse myönnä linkitystä tuleviin presidentinvaaleihin. Hän tyytyy toteamaan, että perussuomalaisille on tärkeää toimia myös kansainvälisesti.

– Meidän pitää ottaa Suomi takaisin, mutta meidän pitää ottaa myös eurooppalainen ja länsimainen arvopohja takaisin. On tärkeää, että Suomi on osa kansallismielistä liikettä Euroopassa. Koko Euroopan ilmapiiri on muuttumassa, sanoo Huhtasaari.

Huhtasaari kertoo tavoitteensa olevan, että Suomi olisi kokoaan isompi vaikuttaja maailmalla. Niin ikään hän haluaa, että suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka olisi maan omissa käsissä.

Huhtasaari aikoo tehdä EU-vaaleihin täyden kampanjan.

– Kampanja on aloitettu heti kun nimi julkaistiin.

Huhtasaari ei ole ensimmäistä kertaa ehdolla eurovaaleissa. Vuonna 2014 hän ei tullut 9 132 äänellä valituksi europarlamenttiin.

Porilaisen erityisopettajan noste on tämän jälkeen kuitenkin ollut rakettimaista.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa hänet valittiin kansanedustajaksi Satakunnan vaalipiiriin 9 259 äänellä. Vuoden 2017 kuntavaaleissa hänet valittiin jatkokaudelle Porin kaikkien aikojen suurimmalla äänimäärällä, 2 566 äänellä. Kuluneen huhtikuun eduskuntavaaleissa Huhtasaari keräsi 12 986 ääntä. Tämä oli 10,4 prosenttia kaikista Satakunnan vaalipiirin hyväksytyistä äänistä.

Vuoden 2018 presidentinvaaleissa Huhtasaari sai 207 337 ääntä eli 6,9 prosenttia äänistä ja sijoittui ehdokkaista kolmanneksi.

Mikäli Laura Huhtasaari valitaan europarlamenttiin, nousee hänen tilalleen eduskuntaan Petri Huru (ps.).

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: