Työaikakeskustelu: ”Ei nykyisinkään tehdä kuin korkeintaan 6 tuntia päivässä, jos lasketaan pois kaikki henkilökohtaiset somettelut ja tupakkatauot” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Työaikakeskustelu: ”Ei nykyisinkään tehdä kuin korkeintaan 6 tuntia päivässä, jos lasketaan pois kaikki henkilökohtaiset somettelut ja tupakkatauot”

Uuden lain myötä monilla työntekijöillä on entistä paremmat mahdollisuudet valita, milloin he tekevät työtä.­

19.8.2019 18:01 | Päivitetty 19.8.2019 21:49

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) esitti sdp:n 120-vuotisjuhlan paneelikeskustelussa muutamia konkreettisia asioita, joita hän toivoisi puolueen ottavan agendalleen ja tulevaisuudessa toteuttavan. Yksi niistä oli selvästi nykyistä lyhyempi työviikko.

– Neljän päivän työviikko, kuuden tunnin työpäivä. Miksi se ei voisi olla se seuraava askel? Marin kysyi.

Ajatus synnytti vilkasta keskustelua myös Satakunnan Kansan verkkosivuilla.

– Ihan hyvä keskustelun avaus. Eikö työnantajat halua juuri nyt, että tehdään vaan 7 tuntista palkkatyötä päivässä? Nyt vielä tunti pois, niin eiköhän kilpailukyky parane aivan valtavasti!!! pohtii nimimerkki Suolakurkku.

– Ei tehdä nykyisinkään kuin korkeintaan 6 tuntia päivässä, jos lasketaan pois kaikki henkilökohtaiset somettelut ja tupakkatauot. On eri asia tehdä 8 tuntia päivässä töitä, kun olla 8 tuntia töissä, kirjoittaa nimimerkki Aktiivi.

Esitys herätti myös kysymyksiä.

– Kaikessa on puolensa. Kyllä vapaa-aika mukavaa on. Mutta kun 6 tunnin työstä maksetaan vain 75 % kokoaikatyön palkasta, niin milläs eletään? Ja millaista eläkettä se kerryttää?  kysyy nimimerkki Veronmaksaja.

– Kunnissa ja valtiolla on jo hallinnossa nelipäiväinen työviikko ja 6 tunnin työpäivä täydellä palkalla. Kyllä sama vuosityöaika kelpaisi muillekin, kirjoittaa nimimerkki Yksityinen työntekijä.

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) esitys selvästi nykyistä lyhyemmästä työviikosta on herättänyt vilkasta keskustelua. ­

Osa lukijoista epäili poliittista peliä.

– Vappusatanen surkastui vappukaksikymppiseksi joten nyt SDP:n pitää yrittää uutta matoa koukkuun, arvioi nimimerkki Populismin korkeaveisu.

– Työllisyystilastot paranevat, jos työpäivää/-viikkoa lyhennetään. Monet äänestäjät ovat kyllä odottaneet saaneensa jatkossakin täyden palkan, ja luvatut uudet työpaikat piti tulla vanhojen lisäksi eikä nykyisiä lomauttelemalla. Vai meinaako SDP/SAK, että työaikaa lyhennetään nykyisten palkkojen jäädessä voimaan? miettii nimimerkki Tempputyöllistämistä.

Käy lukemassa kaikki kommentit ja kirjoittamassa omasi:

Ministeri Sanna Marinilta hurja ehdotus: Neljän päivän työviikko ja kuuden tunnin työpäivä: ”Onko kahdeksan tuntia se lopullinen totuus?”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?