Ikääntyneiden influenssarokotetutkimusta ei tänä syksynä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ikääntyneiden influenssarokotetutkimus jää väliin tänä syksynä – Porin perusturvassa influenssarokotukset vain ajanvarauksella

Kuvituskuva.­

30.10.2020 10:27

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei toteuta ikääntyneiden influenssarokotetutkimusta eli FinFluHD-rokotetutkimusta syksyllä 2020 koronaepidemian vuoksi, kerrotaan Porin perusturvan tiedotteessa. Tutkimus jatkuu syksyllä 2021.

Aiemmin tutkimuksessa mukana olleet voivat tänä syksynä hakea tavallisen influenssarokotteen oman paikkakunnan ohjeiden mukaisesti. Influenssarokotetta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille ja heille rokotus on maksuton.

– Koronaepidemia ja sen rajoitustoimenpiteet vaikuttavat myös influenssan esiintymiseen, mikä tekee rokotteen vaikutusten arvioinnista epävarmaa tänä vuonna. Koronaepidemia on aiheuttanut myös huomattavan työtaakan terveyskeskusten henkilöstölle, joiden panosta tutkimuksen toteuttamiseen tarvittaisiin, sanoo THL:n tutkimuspäällikkö Arto Palmu THL:n julkaisemassa tiedotteessa.

Influenssarokotukset aloitetaan Porissa, Ulvilassa ja Merikarvialla marraskuun alusta alkaen. Rokotukset järjestetään Porin perusturvan terveysasemilla ainoastaan ajanvarauksella sekä muiden vastaanottokäyntien yhteydessä.

Ajan influenssarokotukseen voi varata Porin perusturvan sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa pori.terveytesi.fi. Palveluun pitää tunnistautua, joten käytössä pitää olla verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenne tai varmennekortti. Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen löytyy osoitteesta www.pori.fi/influenssarokotukset.

Ajan voi varata myös soittamalla keskitettyyn ajanvaraukseen numeroon 02 621 5000.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?