Ville HammarbergPori

Porin kaupunkia lähestynyt asiakas ihmettelee Porin uimahallin meluarvoja.

– Olemme käyneet lasten kanssa uudessa uimahallissa jo pitkään ja ollaan kaikki aina reissun jälkeen oltu korvat arkoina ja päät kipeinä, onko uimahallissa iltaisin asiakkaille turvalliset meluarvot, ainakin tuntuu kuin olisi todella voimakas melu, kirjoittaa uimahallin käyttäjä.

Liikuntapaikkainsinööri Timo Lehtimäen mukaan melua on tutkittu.

– Mittasimme melutasoja lasten altaan läheisyydessä vilkkaimpina aikoina ja kyllä meluhuiput olivat silloin 85–90 desibelin paikkeilla.

Vapaa-aikaviraston mukaan melutasoa on kuitenkin vaikea rajoittaa. Herkkäkorvaisille suositellaan henkilökohtaisia suojaimia.


Kommentit (28)

 • pulahdus

  Ai tällaasta Poris.? Vanhas kotikaupungis melutaan? Oon ollut 10 vuotta pois Porista ja olen käynyt uimassa monessa uimahallissa moneen aikaan päivästä myös viikoloppuisin. Kaikissa näissä uimahalleissa on ollut aika hiljaista vaikka siellä on uinut liuta mukuloita sekä aikuisia sekaisin ja erikseen. En ole havainnut näissä tällaasta ongelmaa.
  Onko kyse lasten holtittoman tahattomasta riehaantumisesta vai päättömästä kiljumisesta jota ei osata hallita? Eli äänilähde on lasten suu.
  Missä siis voi olla korjaamista? Toivon että se on vain kohellusta joka menee ohi samantein.
  Päättäkää lasten vanhemmat itse tämä ja ohjatkaa lapsia jos on aihetta.
  Rauhallinen ympäristö on stressivapaa ja tekee hyvää mielelle.
  Heips kaikille täältä pirkanmaalta.
  terveisin simo sukeltaja

 • Nimetön

  Naapuritalon uimataitoinen mies:
  Ihan googlettamalla löytyy painepestäviä akustiikkalevyjä kosteisiin tiloihin, eri asia on sopii ko. kohteeseen

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös