testit

Ahteriseili ja plättiposkikniipu – Testaa, kuinka hyvin tunnet merikarvialaista kalastussanastoa!

Heikki Westergård/SK/Arkisto
Ahteriseili ja plättiposkikniipu – Testaa, kuinka hyvin tunnet merikarvialaista kalastussanastoa!

Tässä arkistokuvassa kalastetaan Merikarvian Pooskerissa. Sami Veneranta nosti verkoista komean mateen möllykän ja Reijo Veneranta nyhti pilkkireiästä lisää saalista.

Satakunnan KansaMerikarvia

Mikä on mustapläkkikala? Millainen sää on, kun on kuhju? Vastaukset näihin kysymyksiin löytyvät tänä vuonna ilmestyneestä Merikalastajan sanakirjasta, jonka ovat julkaisseet Selkämeren kansallispuiston ystävät ja Merikarvia-seura. Kalastajia haastattelemalla on saatu kokoon yli satasivuinen kirja, johon on koottu valtava määrä kalastukseen ja veneilyyn liittyvää murresanastoa.

Millainen kalastuksentuntija itse olet? Testaa alla olevan visan avulla, kuinka hyvin tunnistat merikarvialaisia kalastus- ja veneilysanoja.


Kommentit (7)

  • Erkki Puistosalo

    Matruusille: Skönömanni on jäänyt laivastaan möljälle,kun laiva on jo mennyt.
    Rääkipaatteja ohattiin Ruoripinnalla,mikä oli kiinnitetty ruorin yläsaan, mistä se voitiin poistaa kun ruori eli peräsin nostettiin pois paikaltaan. Levanki esti pinnaa kääntymästä liikaa puoleen eikä toiseen.

  • Erkki Puistosalo

    Ruoripinna on peräsimeen yläosaan kiinnitetty ohjaus pinna ,millä peräsintä käännellään.Ruoripinna otetaan peräsimestä irti kun peräsin nostetaan pois paikaltaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio