120-metrinen turveauma roihahti Karviassa – syttymisen syyksi kaksi vaihtoehtoa

Hanna Laasanen/arkisto
120-metrinen turveauma roihahti Karviassa – syttymisen syyksi kaksi vaihtoehtoa

Kuvituskuva.

Meri SuominenKarvia

120 metriä pitkä turveauma syttyi palamaan Karviassa Huippukorven turvetuotantoalueella perjantaina.

Palo syttyi hieman ennen kello neljää iltapäivällä. Turvetuotantoalueen henkilökunta onnistui aloittamaan alkusammutuksen omalla kalustollaan ennen pelastuslaitoksen saapumista.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä, mutta noin kello 19 aikaan niiden määrää alettiin purkaa. Pelastuslaitokselta jäi kaksi yksikköä tukemaan turvetuotantoalueen urakoitsijan omaa kastelua ja vartiointia alueella.

Palomestarin mukaan palon syttymisen syyksi on kaksi vaihtoehtoa: työkoneesta on voinut lentää kipinä tai turveauma on voinut syttyä itsekseen.

–Itse epäilisin jälkimmäistä vaihtoehtoa, palomestari arvelee.

Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta perjantaina kello 15.55.

Juttua on päivitetty 10.8. kello 20.11. Päivitetty tilanne.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio