Suomalainen jäätelö voitti ylivoimaisesti ruotsalaislehden suuren vaniljajäätelötestin

Ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoittaa, että suomalaisella jäätelötehtaalla on mahdollisuuksia valloittaa ruotsalaiset jäätelömarkkinat.

Suomi mainittu! Ruotsalainen Aftonbladet-lehti testasi 24 vaniljajäätelöä ja löysi suomalaisen voittajan.

Suomalaisen Kolmen kaverin vaniljajäätelö voitti Aftonbladetin suuren jäätelötestin. Ruotsalaislehti testasi yhteensä 24 vaniljajäätelöä sokkona.

Aftonbladet toteaa suomalaistuotteen voittaneen kisan kirkkaasti. Jäätelöitä arvioi kymmenen hengen raati, jolla ei etukäteen ollut tietoa testiin valituista jäätelöistä tai niiden hinnoista.

Kolmen kaverin vaniljajäätelöä raati luonnehtii ”todella hyväksi” sekä vaniljan makua ”ihanaksi ja voimakkaaksi”. Myös koostumuksesta ja jäätelön kermaisuudesta pidettiin.

Aftonbladetin jutussa todetaan myös, että ”pienellä suomalaisella jäätelöyrityksellä on hyvät mahdollisuudet valloittaa ruotsalaiset jäätelömarkkinat.” Suomalainen vaniljajäätelö voitti testissä niin ruotsalaismerkit kuin ylellisenä tunnetun Häagen-Dazsin, joka on amerikkalainen jäätelöbrändi.

Testivoitto tuli yllätyksenä, kertoo Kolmen kaverin markkinointipäällikkö Henna Kainulainen.

”Tässä voisi melkein sanoa, että torille. Suomalainen pärjää maailmalla”.

Kainulaisen mukaan vaniljajäätelö on yksi yrityksen suosituimmista tuotteista.

Tieto voitosta saavutti yrityksen johdon viikonloppuna, kun toimitusjohtaja Jakob Hägerströmin ruotsalaiset tuttavat viestittivät Aftonbladetin julkaisemasta jutusta.

Kainulainen kertoo Kolmen kaverin olevan vielä melko pieni toimija Ruotsin jäätelömarkkinoilla. Tuotteita on nyt noin tuhannessa vähittäismyymälässä Ruotsissa. Myyntiä on kuitenkin tarkoitus kasvattaa. Toistaiseksi yrityksen jäätelöitä ei Suomen ja Ruotsin lisäksi ole myynnissä muissa maissa.

Aftonbladetin testissä maistettiin myös Kolmen kaverin vegaanista vaniljajäätelöä. Se ei pärjännyt yhtä hyvin kuin maidosta tehty.

Raati ei tiennyt jäätelön olevan vegaaninen, mutta sokkomaistelussa muutama maistaja oli tunnistavinaan soijan tai ”epämiellyttävän mantelin tai pavun maun”. Kermaiseksi kuvailtu koostumus sekä vaniljapilkut kuitenkin nostivat vegaanisen vaniljajäätelön saamaa yleisarvosanaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut